Politika

Direktno.rs

05. 02. 2024. 11:17 4

"Da li će SAJ ili neko podmetnuti suzavce, pa nas optužiti da izazivamo HAOS?"

"Mi smo imali tokom vikenda potvrdu od kolega koji su bili u Narodnoj skupštini da je bila dojava o bombi i da je antiteroristička jedinica ušla u Skupštinu. Nakon toga, drugi kolega potvrdio je da je to tačno i da su ga pretresali. Dolazeći u emisiju, koleginica koja radi sa mnom u poslaničkom klubu je potvrdila da su je, takođe, pretresali maltene do izuvanja. Meni to stvara ozbiljnu zabirnutost i javno postavljam pitanje da li će antiteroristička jedinica i ljudi o kojima nemate informaciju da borave na ovaj način u Narodnoj skupštini podmetnuti u naše prostorije nešto, jer mi slušamo danima na Pinku da se otužujemo za pravljenje haosa, da bacamo suzavce", izjavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić gostujući u emisiji "Iza vesti" na N1.

Na pitanje šta bi to moglo biti podmetnuto, Tepić je odgovorila, mogu da nam podmetnu suzavce.

- Danima unazad se na Pinku pravi kampanja kako mi želimo da bacamo suzavce, ne znam ni kako izgleda suzavac, ne znam kako je moguće uneti tako nešto, a kamoli bombu - naglasila je Tepić.

- Ulazi antiteroristička jedinica u Narodnu skupštinu i pretresa ljude, sigurno nije ušla da pretresa ljude, nego prostor da tu bombu nađe. I ja sam osnovano zabrinuta šta su oni radili u našim prostorijama - zaključila je Tepić.

Na pitanje da li odbijanjem funkcija u odborima opozicija sebi uskraćuje etikeciju u nastupu pred međunarodnim institucijama, jer je jedna stvar kada kažete poslanica Tepić ili potpredsednica Skupštine, Tepić je odgovorila da oni vide kako izgleda Parlament Republike Srbije i da konačno posle mnogo godina su i sami suočeni sa mestom, gde se generiše i nasilje i govor mržnje, pretnje, etiketiranje, progon neistomišljenika.

- Tome je svedočila i moja koleginica Alesandra Moreti sa kojom sam u prethodnom sazivu koopredsedavala Odborom za stabilizaciju i pridruživanje, koja se suočila tokom koopredsedavanja kako izgleda takozvani parlamentarni dijalog sa predstavnicima iz SNS-a. Žena je bila u situaciji da povisi ton, da na potpuno neverovatan način, vrlo uznemirena rukovodi tom sednicom - istakla je Tepić.

Ona je izjavila da su zahvaljujući i našim političkim porodicama gde su njihove stranke članice, kao što je Stranka slobode i pravde članica PES-a, uspeli da objasne kolegama kako ovde izgleda parlamentarni život i kako izgledaju izbori.

- Iz ove ekstremno duboke političke krize gde imate potpuni sunovrat institucija, pravosuđa, paralisanih institucija koje su saučesnici u svemu tome, pa i u oslobađanju ubica za ubistvo novinara, mora se na neki način izaći. Mi tražimo izlaz iz ove krize, a to je u prvom redu priznanje izborne krađe, a u drugom redu promena izbornih uslova - zaključila je Tepić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati