Politika

[ Izvor: Nova.rs ]

26. 01. 2024. 13:15 27

OPET SE SVAĐA Vučić o novinarima i lopovima... (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se on ne bavi beogradskim izborima i da ne zna da li postoje određeni dogovori između njegove stranke i dela pokreta "MI" koji predstavlja Aleksandar Jerković. Vučić je naveo da njemu bilo važno da pomogne da "pobede ubedljivo" i da su u tome u uspeli. I naravno, nova konferencija za medije bila je i nova prilika za predsednika da uđe u obračun sa novinarima i TV N1.

- Ubedljivo smo pobedili ove vaše stićenike. Znam da ste vi radosni zbog toga, baš koliko i ja. Dobili smo više desetina glasova više nego oni - rekao je Vučić, koji ni ovog puta nije mogao da odgovori na jednostavno pitanje koje mu je postavljeno, a da pritom ne uđe u obračun sa novinarima N1.

Predsednik se najpre požalio "na teške" uslove i "jezivu kampanju" koja se vodila protiv njega i njegove stranke.

- Oni vam kažu… Oni objave - vi ste pokrali izbore. Vi kažete da nisam ja lopov… Vi mene optužite da sam lopov, a ne date mi da odgovorim!

Na pitanje novinarke zašto ne dođe na TV N1 i odgovori na sva pitanja, Vučić je odgovorio:

- Niste me pozvali godinama… Ne mogu da dođem na televiziju u kojoj je cela moja porodica - porodica kriminalaca…. U kojoj sam ja nepomenik, Hitler, fašista i sve ostalo - naveo je Vučić.

Na konstataciju novinarke da njemu nije zapravo uskraćeno da odgovori, već da ne želi da gostuje na TV N1, Vučić je istakao kako mu "ne pada na pamet" da to učini.

I ponovo smo gledali predsednika kako novinare koji mu postavljaju pitanja optužuje da ga prekidaju.

Naime, dok je govorio Vučić, novinarka N1 je pokušala da mu postavi dodatna pitanja, jer tako funkcioniše razgovor uglavnom sa svima, ali ne i sa predsednikom Srbije.

- Je l’ mogu ja sad da kažem? Hvala vam, pošto ste toliko ljubazni da ste me samo pet puta prekinuli u poslednjih 30 sekundi - iskoristio je Vučić svoj čuveni trik u kom je novinar koji mu postavlja pitanja nepristojan, a on žrtva te "nepristojnosti".

- Dakle, oni sve vreme rade što je najveća prevara. Optužuju vas za najteže stvari, a kad vam vi kažete da to nije tačno i da vode kampanju, onda kažu da su na udaru i da ih progone. Šta hoćete? Da ne smem da kažem ništa. Da ne smem da kažem: "Izvinite, nisam lopov". A nisam i nisam ništa ukrao. I nemam ja prijavljenih 619 ili ne znam koliko miliona evra, već oni koji, da ne kažem vlasnički, iako bi bilo diskutabilno… - rekao je Vučić, da bi ga novinarka N1 pitala šta je netačno rečeno na toj televiziji.

- Pa, recimo da sam Adolof Hitler i nije baš pristojno kad predsedniku Srbije opsujete majku. Kako se zove onaj Vidojković, koji mi je psovao majku… A on nije sa N1, već sa Nova S, u pravu ste… Na toj televiziji ste četiri godine govorili da sam umešan u narko dilovanje sa Jovanjicom, novinari te televizije su učestovali u tome, urednici te televizije, gosti sa kojima ste radili lažno na toj temi… Iako ste znali da niti sam znao gde se to nalazi, niti sam veze sa tim imao… Sve do trenutka Jelena Zorić na pošten način nije izašla i rekla da to nema veze ni sa kim iz porodice Vučić, pa ste to skratili i smanjili. Ja vas sad pitam: Da li ste čuli da je neko tri godine govorio o nekoj temi, a da je to laž - zaključio je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati