Politika

Direktno.rs

22. 01. 2024. 11:39 8

POKS: "Srbija 2027" uvodi zemlju u dužničko ropstvo

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenjuje da će novo zaduživanje od 17 milijardi evra za projekte najavljene u planu "Srbija 2027" uvesti našu zemlju u dužničko ropstvo.

- Studija isplativosti nije urađena ni za jedan od pobrojanih projekata, ali i bez njih znamo da je EKSPO doneo samo finansijske gubitke prethodnim domaćinima. Takođe, ne treba biti stručnjak pa znati i da Nacionalni stadion nikad neće vratiti milijardu evra u budžet Srbije. Znamo i da će bez tendera biti podeljene milijarde evra podobnim izvođačima radova, prijateljskim preduzećima bliskim vlasti i da je to glavni izvor korupcije u državi - izjavio je predsednik POKS Vojislav Mihailović.

- Mnogo crnji scenario sledi posle plana "Srbija 2027", jer će narod i država biti u bezizlaznoj dužničkoj krizi i pod tim izgovorom će vlast prodati EPS, "Srbijašume" i nacionalne parkove već pripremljene za privatizaciju promenom u akcionarska društva - upozorava Mihailović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Nosilac liste

Zoran Živković [20.05.2024.]




Video dana

Hvatanje bidermajera

Anketa

Da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Rezultati