Politika

Direktno.rs

21. 01. 2024. 08:09 44

Đilas: Predsedniče, a elaborat?

"Pre 13 godina je obećao da će poništiti sve što je Tadić oko Kosova prihvatio, vratiti Kosovo u ustavni poredak Srbije, a pregovore u Savet bezbednosti. Za 13 godina je dao pravosuđe, pozivni broj, energetski sistem, tablice, dinar...", istakao je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Obećao je da će istražiti sve sporne privatizacije i pohapsiti sve odgovorne. Nije uhapšen niko, a po korupciji smo danas na čelu Evrope.

Obećao je fabrike čipova, Mercedes u Ikarbusu, leteće automobile, izvoz papaka u Kinu... Obećao je i da se neće kandidovati za predsednika Srbije. Obećao je i Maršalov plan i "new deal" koji su nam doneli najveću inflaciju u Evropi i ogromnu zaduženost. Sada opet obećava...

Predsedniče, pre nego krenete u ispunjenje obećanja koja ste juče dali, možete li da ispunite obećanje koje ste dali u decembru 2023. godine? Obećali ste tada da ćete do Božića javno saopštiti i izneti dokaze o umešanosti jedne velike sile u izbore u Srbiji. Dan pred Božić ste rekli da se radi elaborat sa svim dokazima. Prošlo je dve nedelje od tada. Gde je elaborat, predsedniče? Da li ste se uplašili? Ne sramotite se, gospodine predsedniče, kad ste već obećali, izađite i kažite koja je to zemlja, dajte narodu da vidi taj čuveni elaborat.

Pola Evrope živi u neviđenom strahu da možda na njih ne mislite i da je elaborat o njima. Ne mogu od straha da spavaju, a mi u Srbiji živi nismo da elaborat, sa sve dokazima, pročitamo. A elaborata nigde. Ne sramotite se - dajte elaborat ili javno kažite ono što svi znamo. Priznajte da nema nikakvog elaborata, priznajte da se niko nije mešao u naše izbore, priznajte da ste lagali, kao što lažete celu svoju političku karijeru. Od prvog dana kada ste ušli sa Šešeljem u priču, pa do danas kada ste se u priču sa Šešeljem vratili", zaključio je Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 44

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati