Politika

Direktno.rs

19. 01. 2024. 11:56 19

"Vučićeva izdaja na KiM pojačana posle pokradenih izbora"

"Nagoveštaj separatističkih vlasti u Prištini da se od 1. februara ukida platni promet sa Republikom Srbijom je još jedan od političkih marifetluka Aleksandra Vučića i njegovog dogovora sa Aljbinom Kurtijem da se zaokruži državnost samoproglašene republike Kosovo. Sem ukidanja platnog prometa predsednik Srbije je pristao i da dinar više ne bude platežno sredstvo u južnoj srpskoj pokrajini", navodi se u saopštenju Narodnog pokreta Srba sa KiM "Otadžbina", koje prenosimo u celosti.

 "Uostalom, taj način prevare, obmane, zavođenja za Goleš planinu, kako kaže naš narod, nije ništa novo. Predsednik Srbije se pred javnošću i građanima Srbije žali na političke korake Aljbina Kurtija, a ustvari prikriva u tami i tišini sklopljen njegov dogovor sa vlastodršcima sepratističkih vlasti u pokrajini. To smo već videli i po pitanju dogovora o energetici, registarskim tablicama i ostalim izdajničkim postupcima Aleksandra Vučića.

Ova njegova fleksibilnost-izdaja pojačana je posle pokradenih izbora u Srbiji. Priprema je bila ta, da svi komitenti u Komercijalnoj banci treba da se prebace u Poštansku štedionicu, što dovodi do toga da šezdesetak zaposlenih u ovoj nekadašnjoj srpskoj a danas slovenačkoj banci ostaje bez posla. Svima su dati novi radni ugovori, ali van teritorije južne srpske pokrajine, što je još jedan doprinos predsednika Srbije iseljavanju Srba. 

Izjava srpskog suverena da prekid platnog prometa znači i prekid dijaloga je samo bacanje prašine u oči zbunjenom narodu u Srbiji jer pravi odgovor je suspenzija svih sporazuma sa Prištinom od onog o registarskim tablicama, energetici do Briselskog sporazuma. Na nesreću Srba predsednik Srbije ne sme da se odluči na ovaj korak iz dva razloga. Prvi, jer se već dogovorio sa Aljbinom Kurtijem i drugi, za takav politički potez mora se imati hrabrosti koje naš suveren nema. Nema, jer ništa ne sme da ugrozi njegov goli opstanak na vlasti.   

Ovih dana na putu Zubin Potok - Zvečan na brdu Kremeštak separatistička vlast iz Prištine gradi još jednu policijsku bazu - 27. po redu. Danas na teritoriji severnog dela KiM, gde je procenat srpskog stanovništva viši od 97%, zastupljenost u policiji je samo 1%, ostalo su Albanci. Razlog je taj što je Aleksandar Vučić naredio svim pripadnicima KPS policije na severu Kosova i Metohije da napuste svoja radna mesta, skinu uniforme i vrate naoružanje zarad toga da bi se formirala Zajednica srpskih opština. Na taj način je skoro 600 pripadnika KPS policije napusitlo policijske strukture od kojih se najveći deo iselio u centralnu Srbiju. Samo tim diletantskim političkim korakom, a možda i dogovorenim sa sepratistima Kosovo i Metohiju je napustilo više od dve hiljade Srba. 

U svetlu svih ovih sumornih događaja po opstanak srpskog naroda na KiM spada i odluka Eparhije raško-prizrenske da se navodno iz organizacionih i bezbedonosnih razloga ove godine otkazuje plivanje za časni krst na jezeru Gazivode. Odluka je neobjašnjiva i čudna, ali ono što je stvarnost to je da se u ovim burnim događajima po opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji Eparhija raško-prizrenska nije najbolje snašla. 

Kako radili tako nam Bog pomogao", zaključuje se u saopštenju Narodnog pokreta Srba sa KiM "Otadžbina". 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati