Politika

D. Ljutić

16. 01. 2024. 12:38 18

BEDA I SIROTINJA SNS VAUČERA Da narod ćuti i da zna koga da glasa

Pristojna vlast gleda da bedu smanji, ovoj vlasti je u interesu da bedu širi. Teza o slabom društvu u kome narod od vlasti očekuje da nešto dobije, društvu koje nema dovoljno integriteta da brani svoje institucije, ima svoje uporište u stvarnosti, koju brižljivo neguje SNS. Ali, ono što vlast po pravilu prećutkuje, jeste da su subvencije za one koji će odmor provesti kod kuće praktično carina, tj. taksa za izlazak iz zemlje za one koji se usude da letuju u inostranstvu. Ona se, doduše, ne plaća neposredno, na granici, ali u suštini, to je to. Faktički ograničavanje slobode kretanja, hteo to neko da prizna ili ne.

Srpske vlasti su ovih dana podelile 100.000 vaučera za odmor u Srbiji. Vaučeri su "planuli" u roku od dva sata, a građani su od ranog jutra formirali redove ispred poslovnica Pošte Srbije, kako bi dobili taj dragoceni koverat, kojim im režim očigledno poručuje: "Eto, i vi ste ljudi, odmorite malo".

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će u narednom periodu biti odobrena dodatna količina vaučera za odmore u Srbiji, ali da će više detalja o tome, pazite sad, lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštiti na konferenciji u subotu

-  Predsednik Srbije najavio je dodatne vaučere i to je sjajna vest za sve građane Srbije. U subotu će kako je najavio ministar Vučević biti predstavljanje novog programa koji je vezan za 2027. godinu. Sastavni deo tog programa je životni i lični standard građana Srbije sa svom pomoći ili svim predlozima koje ćemo u narednom periodu da sprovedemo - rekao je ministar Mali na konferenciji za medije, nakon sednice Predsedništva SNS-a.Neki od građana će biti srećni zbog "poklona“, drugi će biti zadovoljni zato što će od novca, koji im je prethodno uzet kroz poreze, imati bar neku vajdu. Protivusluga koju treba pružiti je zahvalnost, lojalnost i najpoželjnije - glas na izborima. Vučić zbog toga gotovo svakodnevno obilazi Srbiju povodom otvaranja nove fabrike ili puta. On se prikazuje kao čovek koji na redovnim okupljanjima sa narodom demonstrira da može da reši pojedinačne ili grupne probleme, ali i da se pohvali da je Srbija postigla najbolje rezultate u ekonomiji, ne samo u regionu nego kao prvak Evrope. To ide do hvalisanja da su Srbija i njen narod zagazili u zlatno doba, a beneficije i darovi koje ova vlast deli su, pre svega, vaučeri za banje.

Oni koji nisu prihvatali zatečeno stanje 17. decembra nego su verovali da je to dobro i da može biti bolje, staće ponovo u red za akciju "letuj domaće". Takav je propis i nije na narodu da raspravlja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati