Politika

Direktno.rs

29. 12. 2023. 12:35 20

Đilas Hilu: Vučićevi prijatelji nisu prijatelji Srbije i građana Srbije

Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde (SSP) ima poruku za američkog ambasadora Kristofera Hila, kom je ukazao na današnju naslovnu stranu Informera "Zapad obećao Draganu Đilasu: Dovešćemo te na vlast ako u Srbiji napraviš Majdan".

- Gospodine Hil, ko uređuje Informer, Aleksandar Vučić ili Rusi? Čiji je čovek Dragan Vučićević, ruski ili Vučićev? Pa svi znamo da je Vučićev, svi znamo da ne može ništa da se pojavi dok Vučić ne kaže. Pa, ovo je ambasadore stavio Vučić na naslovnu stranu.

Nemojte više da šaljete poruke koje ne odgovaraju istini. Više puta sam sa Vama razgovarao, znam da ste bili protivnik bombardovanja, da želite da budete prijatelj Srbije. Ali gospodine Hil, ako hoćete da budete prijatelj Srbije, ne možete da budete prijatelj Aleksandra Vučića, jer prijatelji Aleksandra Vučića nisu prijatelji Srbije i građana Srbije - poručio je Đilas.

Podsetimo, Hil je rekao za medije da Rusija ima malo preostalih prijatelja, posebno u Evropi i da je zbog toga odlučila da iskoriste izbore u Srbiji "u očajničkom pokušaju da ostane relevantna", kao i da na taj način pokušava da unese "razdor između Srbije i njenih evroatlantskih partnera".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati