Politika

[ Izvor: Mediji ]

24. 12. 2023. 23:27 36

Vučić: Uhapšeno 35 siledžija, povređeno više policajaca

U emisiji Hit tvit na TV Pink, u kojoj je gostovala premijerka Srbije Ana Brnabić, saopšteno je da je održana Sednica saveta za nacionalnu bezbednost, a nakon završetka obratio se Aleksandar Vučić i tada je rekao da je uhapšeno više od 35 "siledžija", a da su teško povređena dva policajca.

- Nastavlja se hapšenje širom grada nasilnika i siledžija i ta akcija neće stati. Za neka lica se u ovom trenutku utvrđuje identitet, a sva lica će biti tokom noći i jutra biti pohapšena - rekao je Vučić za TV Pink nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Naveo je da su dva policajca teško povređena, a više njih lakše.

- Jednom je jedva zaustavljeno krvarenje. Imamo više lakše ili još sa nejasno utvrđenim stepenom povreda. Njih su gađali kockama sa kojima bukvalno možete da ubijete čoveka. Staklo im je padalo na vizire, lica, ruke i noge - kazao je Vučić i dodao da je pokušano "nasilno zauzimanje državnih institucija", a postoje dokazi da je sve "bilo pripremano".

- Mi za to imamo čvrste dokaze i nećemo od toga da odustajemo. Država će da reaguje i uveren sam da će tužilaštvo i nadležni organi da reaguju baš u skladu sa Ustavom i zakonima naše zemlje. Niko nema pravo na uništava našu kuću, da uništava imovinu naše zemlje i građana, a još manje da nanosi teške telesne povrede našim policajcima - rekao je Vučić.

Šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti Ivica Dačić zakazao je sutra za 15 sati sednicu tog tela.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 36

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati