Politika

Direktno.rs

01. 12. 2023. 16:12 0

KOALICIJA DOSTA! EVROPSKI PUT: Sumnjamo da je presuda Višeg suda politički motivisana

"KOALICIJA DOSTA! EVROPSKI PUT, posle Presude Višeg suda u Beogradu izražava sumnju da je presuda politički motivisana", navodi se u saopštenju ove koalicije, koje prenosimo u celosti.

"Naime, Odlukom suda je ustanovljeno da prigovor može da podnese samo podnosilac izborne liste.

Prigovor, kasnije i žalbu je podneo Mirko Bajić, koji je prema koalicionom sporazumu ovlašćeno lice za podnošenje izborne liste Gradskoj izbornoj komisiji.

Kako bi Viši sud izbegao odlučivanje o pravu i diskriminaciji, našao je da Mirko Bajić nije Mirko Bajić i da se ta dva lica razlikuju. iako je koalicionim sporazumom regulisano i to pitanje. Mirko Bajić jeste fizičko lice i podnosilac prigovora i ovlašćeno lice. Na ovaj način sud je izbegao odlučivanje o pogrešnoj primeni prava od strane Gradske izborne komisije, bežeći od odgovornosti.

Viši sud je pred argumentima zaćutao i pokazao po ko zna koji put da ne postoji pravna država, bežeći od odgovornosti zbog očiglednog kršenja prava. Žalbom je, ističemo, tražena analogna primena prava i žalbom je činjenicama i argumentima, prema našem mišljenju, dokazana DISKRIMINACIJA i selektivna primena prava.

Posebno, želimo da istaknemo da je lista Ruske stranke proglašena i utvrđen joj je status manjinske stranke na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda, raspisanim za 17. decembar 2023. godine, sa svim istaknutim Rusima na izbornoj listi. Analognom primenom prava i lista KOALICIJE DOSTA! EVROPSKI PUT je morala da bude proglašena.

Na ovaj način i ovakvim postupanjem Višeg suda i Gradske izborne komisije legitimitet izbora je doveden u pitanje.

KOALICIJA DOSTA! EVROPSKI PUT se neće povući, i pravdu će potražiti pred sudom u Strazburu, jer smatramo da su činjenice i okolnosti na našoj strani.

Takođe, KOALICIJA DOSTA! EVROPSKI PUT obaveštava javnost da je danas predala i žalbu Upravnom sudu na rešenje Republičke izborne komisije.

Koristimo priliku da istaknemo da nismo ničiji trojanski konj, da smo na izbore hteli izaći u skladu sa pravnim sistemom Republike Srbije i da smo u tome onemogućeni, jer pojedinci nisu spremni da se suoče sa pravnim argumentima.

Posebno bismo napomenuli, da hajka koja se vodi na nas od početka predaje liste pokazuje da smo duboko podeljeno društvo, gde niko nije spreman da preuzme odgovornost za učinjeno. O svom daljem političkom delovanju i nastupanju, kao i o eventualnoj podršci nekoj od lista koje su proglašene za izbore za odbornike Skupštine grada Beograda, raspisane za 17. decembar 2023. godine, KOALICIJA DOSTA! EVROPSKI PUT će blagovremeno obavestiti javnost", zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Dežurni krivac

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati