Politika

Direktno.rs

18. 11. 2023. 12:41 0

Ponoš: Zloupotrebom aparata sile uništavaju ono što ne mogu da otmu

Policijski upadi na privatni posed bez sudskog naloga predstavljaju izraz najnovije faze naprednjačke vladavine obeležene nasiljem - izjavio je general Zdravko Ponoš lider stranke Srbija Centar za "Danas" komentarišući upad policije u kompaniju "DExpres".

Ponoš dodaje da ako takve upade izvodi policija bez sudskog naloga, onda su stvari još gore. To predstavlja zloupotrebu državnog monopola nad aparatom sile od strane režima i pitanje je zašto to režim radi u toku izborne kampanje.

- Zato što mu se može? Zato što je pogubio i ono malo osećaja za meru? Zato što mu je, nakon suočavanja sa dokazima za Banjsku i prihvatanja da uradi sve što se od njega traži u roku par meseci, data saglasnost da odradi izbore "na svoj način", a ovo je taj način - rekao je Ponoš.

On dalje kaže da je na vlasti “družina” koja je malo šta imala kad je došla na vlast i da su sve stekli otimajući od drżave i naroda.

- Baždareni su da upadnu na tudji posed i otimaju. Uzeti tuđe - to im je pravi slogan sve ove godine - dodao je Ponoš.

Komentarišući vladavinu i ponašanje aktuelnog režima, Ponoš slikovito kaže:

"Dograditi dva sprata vise, staviti 5 cm asvalta tanje, zakinuti penzionere, zavrnuti prosvetne i zdravstvene radnike, čerupati vojne fabrike, opustošiti EPS, Telekom i Poštu, reketirati investitore, oteti od grada i dati nekome iz svoje ekipe - to su njihove reference. Kad ne mogu da otmu, onda pokušavaju da unište. Sahranili su mnoge privatne firme koje nisu uspeli da preotmu i čiji vlasnici nisu pristali da budu reketirani."

Ponoš objašnjava da režim odavno "kidiše" na United grupu "Tu se ne radi samo o njihovom standardnom nagonu - oteti tuđe".

- Oni u tom slučaju UG imaju poseban motiv - tu im i dalje prkose N1, Nova i Danas usmeravajući reflektore da se bolje vidi koliko naprednjački režim devastira zemlju - navodi Ponoš.

- Vučić dobije izliv endorfina u mozak kad mašta o njihovom gušenju. A kad se prene i vidi da mu to ne ide od ruke, onda leči frustracije napadom na njihove novinare. Sad je otišao korak dalje. Krenuo je policijom na DExpress, kurirsku firmu koja posluje u okviru UG. Umesto da policija istražuje stanje u Pošti koja je nedomaćinskim poslovanjem razvaljena i zbog čega zaposleni štrajkuju, režim policijskim pritiskom guši privatne pružaoce usluga koji se samo delimično preklapaju, a delimično su komplementarni su sa delatnošću Pošte - zaključio je Ponoš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Tvrda glava

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati