Politika

[ Izvor: Danas ]

29. 06. 2023. 14:28 105

Jovanov izvređao Vladetu Jankovića!

Šef skupštinskih naprednjaka Milenko Jovanov, tokom sednice parlamenta o odgovornosti ministra policije Bratislava Gašića, žestoko je izvređao narodnog poslanika Vladetu Jankovića. Jovanov je poručio Jankoviću da je hodajuća sramota za sebe i sve koji ga okružuju. Predsednik parlamenta Vladimir Orlić nije reagovao i nije Jovanovu izrekao opomenu.

Polemiku je izazvala tvrdnja Jovanova da je na mitingu protiv Bojana Pajtića u Novom Sadu, nakon tragedije u Velikoj Ivanči učestvovao i Vladeta Janković.

- Ja moram s izvesnim gađenjem da kažem da je ovo što je rekao poslanik presna laž. Ja sam u stanju da dokažem pasošem u kojem su pečati, da sam tad bio službeno na Hilandaru. A ako vi možete da dokažete da sam ja prisustvovao tom mitingu, a kamoli da sam na njemu govorio ja ću se povući iz ove Skupštine - rekao je Janković.

Jovanov je replicirajući precizirao da je on govorio na tom mitingu u ime DSS, čiji je tada član bio i Vladeta Janković, koji je dobacio da ga je sramota.
- A tek mene, posebno kada sam čuo od Sime Avramovića koji je posle vas otišao u Vatikan da je zatekao sabrana dela "džonija vokera" pa nadalje. O vama sam imao mnogo drugačije mišljenje. A Duško Budišin mi je odavno govorio da ste uništavali mnoge karijere. Nas nazvate konvertitima, a vi ste prakonvertit koji je od komuniste postao veliki demokrata. Sada se vraćate na osnovna podešavanja pa bi da proganjate naprednjake. Da završite karijeru kako ste i počeli, kao komunista - rekao je Jovanov.

Naveo je da deli isti stav sa Vladetom o zajedničkom bivstovanju pod istim krovom.- Žao mi je što sam ikad u životu sa ljudima poput vas imao bilo kakve zajedničke kontakte, ljudima koji su na sav glas pljuvali Dragana Đilasa, a onda bili njegovi kandidati za gradonačelnika i masno slagali da ih je podržao Vojislav Koštunica. Pa onda uvredio ljude u Borči i Marinkovoj Bari. I vi nekome nšto da kažete. Vi ste hodajuća sramota za sebe i sve koji vas okružuju - rekao je Jovanov..

Janković je upitao predsedavajućeg Orlića da li je čuo gadosti koje mu je Jovanov uputio.
- Meni se su ovo obraća neverovatno odvratnim lažima. Ja sam 68 godine bio protiv komunističke partije, sedamdesetih godina bio sam deo peticionaške inteligencije, potpisivao peticije protiv komunističke partije i štafete. Moram da kažem da me je strašno sramota što moram da učestvujem u ovoj vrsti raspravi. Stidite se - rekao je Janković.

Orlić je poručio Jankoviću da posluša kasnije sopstveno obraćanje i da će onda videti ima li razloga za stid. A vidno zadovoljan Jovanov, što je konačno uspeo da kaže bivšem stranačkom kolegi šta o njemu misli, poručio je na kraju polemike da je dobio šta je hteo i da je građanima pokazao kako izgleda ta elita koja se gadi plebsa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 105

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati