Politika

Direktno.rs

21. 06. 2023. 09:17 0

"Skromna sredstva za kulturu postaju plen fantomskih organizacija"

"Ionako skromna sredstva koja se u Srbiji budžetski izdvajaju za kulturu (0,57%) postaju plen fantomskih organizacija na konkursima Ministarstva kulture, dok praznih ruku ostaju stvarna udruženja primorana da zbog toga po ko zna koji put protestuju ispred gluvog i nemog Ministarstva. Najstrašnije je to što se ovo događa u vreme visoke agresije u društvu kada nam je toliko potreban lekovit oplemenjujući dodir i obrazovanja i kulture", rekla je Danijela Grujić, narodna poslanica Stranke slobode i pravde u Skupštini Srbije, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Još jedan primer nemara nadležnog Ministarstva jeste najavljeno gašenje novosadskog Teatra mladih "Mišolovka" zbog gubitka prostora nakon desetogodišnjeg predanog rada sa decom i mladima. Dakle, sluha nema čak i kada su najmlađi u pitanju i njihov razvoj, vapaje ne čuje ni grad Novi Sad ni Ministarstvo kulture.

Čvrsto opredeljena za stvaranje društva šanse za sve naše građane i za nastanak povoljnih uslova za kulturni preporod Srbije Stranka slobode i pravde zahteva od ministarke Maje Gojković da hitno reaguje na ove aktuelne probleme", zaključila je Danijela Grujić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati