Politika

[ Izvor: Mediji ]

07. 06. 2023. 11:38 14

Basta: Pitajte Vučića koji je dnevni red sednice Vlade

Niko od ministara još uvek nije dobio poziv za sutrašnju sednicu Vlade Srbije na kojoj se, kako je najavljeno, očekuju "istorijske odluke".

Tu informaciju je potvrdio i ministar privrede Rade Basta, koji je rekao da nije dobio poziv za sednicu vlade i da ne zna šta će biti na dnevnom redu.

Basta nije znao odgovor na pitanje da li je u planu rekonstrukcija vlade ili raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

- Za dnevni red pitajte Aleksandra Vučića. Niko od ministara nije dobio poziv za sednicu vlade koja je najavljena za četvrtak - rekao je ministar Basta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić obratiće se javnosti danas u 20 časova.

Vučić je najavio da će izaći s novim planovima i programima i da građane Srbije očekuju "važne političke i ekonomske vesti".

Brnabić je rekla da je s predsednikom i ministrom finansija Sinišom Malim radila kalkulacije i proračune da se vidi šta može dodatno da se preduzme od ekonomskih i političkih mera, koje će danas biti objavljene.

Premijerka je proteklih dana, u nekoliko navrata, najavila da je spremna i da podnese ostavku.

Vučić je ranije najavio i održavanje beogradskih i, kako je rekao, nekih drugih izbora.

- Ako hoće izbore u Beogradu, imaće izbore u Beogradu. Biće izbora u Beogradu, ali biće i nekih drugih izbora. I da im učinim još jednu uslugu, kažu da im je teško zbog smanjenja cenzusa, da kršim evropske norme. Evo možemo na pet odsto da vratimo, na sedam za koalicije, pa idemo pred građane Srbije - rekao je Vučić.

Predstavnici opozicije, koji tehnički organizuju masovne proteste protiv nasilja u Srbiji, kazali su da od Vučića očekuju da ispuni sve zahteve građana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati