Izbori 2024

Direktno.rs

24. 11. 2023. 22:51 2

Koalicija "Dosta! Evropski put" predala RIK-u izbornu listu

Koalicija "Dosta! Evropski Put", koju predvodi predsednik Saveza bačkih Bunjevaca Mirko Bajić, predala je danas Republičkoj izbornoj komisiji potpise i neophodnu dokumentaciju za izbore za narodne poslanike Skupštine Srbije koji će se održati 17. decembra.

Drugi na republičkoj listi ove koalicije je bivši ministar privrede Rade Basta. Glas za listu koalicije "Dosta! Evropski put" znači glas za ubrzanje pridruživanja Srbije Evropskoj uniji i sprovođenje neophodnih reformi kako bi građani Srbije živeli bolje.

- Želimo da Srbija bude deo evropske porodice, da postane ravnopravan i punopravan član - istakao je Bajić.

Srbija mora posvećenije da radi na reformama koje će nam osigurati put u Evropsku uniju, poručuje Bajić.

- Srbiji je mesto među uređenim zapadnim zemljama čiji građani imaju visok životni standard, gde se poštuju prava svih nacionalnih manjina, gde se vrednuju mir i tolerancija. Oko evropskog puta Srbije nema kompromisa - poručuje Bajić.

- Vreme je za promene i ekonomski napredak, vreme je za mlade, obrazovane ljude koji su dobronamerni i voljni da rade za Srbiju, za građane i za bolju budućnost - dodao je Bajić.

Poručeno je i da će podrškom ovoj listi biti podržana ne samo bunjevačka nacionalna zajednica, čiji specifični problemi se na ovaj način stavljaju u fokus, nego i ostvarivanje prava svih nacionalnih manjina u Srbiji, kao i evropske i demokratske vrednosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati