Politika

Direktno.rs

04. 06. 2023. 13:16 99

Vučić: Mogu beogradski izbori, ne dam Gašića, nema prelazne Vlade dok sam živ

Aleksandar Vučić ponovio je danas svoj stav da neće dozvoliti formiranje prelazne Vlade, ali je napomenuo da je spreman da ide na izbore u Beogradu, "ali i još neke" izbore. Govoreći o zahtevima protesta, on je napomenuo da su neki od njih ispunjeni, o nekima se može razgovarati, a neki, poput ostavke ministra policije Bratislava Gašića ne dolaze u obzir.

On je svoj stav obrazložio rečima da prelazna vlada "ne bi bila vlade Srbije, već vlada interesnih grupa".

- Što se prelaznih vlada tiče, slobodno mogu da zaustave te maštarije. Prelazne vlade neće biti dok sam ja predsednik republike, ili dok sam živ. Ili može moj mandat da bude prekinut onako kako je to juče predloženo ispred skupštine. Dakle, da ponovim, prelazne vlade neće biti. Neće je biti zato što to ne bi bila vlada Srbije, već bi bila vlada interesnih grupa, tajkuna i stranaca. Ova vlada bi za šest meseci uništila Srbiju, sedam ili osam puta brže nego DOS što je to uradio. Ja isuviše volim Srbiju, i možete samo da maštate o prelaznim vladama - kazao je Vučić na obeležavanju Dana policije.

Što se tiče drugih zahteva protesta, predsednik podseća da je Ružić podneo ostavku, da će od ove nedelje rijaliti na TV Pink biti ugašen, i da mu treći zahtev oko REM-a nije najjasniji.

Na pitanje o izborima u Beogradu, Vučić kaže da će ih imati, ali će imati još neke izbore.

- Ne samo one koji oni hoće. Pa polako, niste vi jedini učesnik političkog života u Srbiji. Dakle, može beogradski izbori, ali biće još nekih. I da im učinim još jednu uslugu, kažu da im je teško zbog smanjenja cenzusa, da kršim evropske norme. Evo možemo na pet odsto da vratimo, na sedam za koalicije, pa idemo pred građane Srbije - kazao je on.

Vučić je objasnio zašto neće dozvoliti smenu Bratislava Gašića.

- Što se tiče Bratislava Gašića, reći ću, nikada ne bih dozvolio njegovu smenu. Žele da smene jednog od najboljih od nas, zbog čega? Policija nije mogla da spreči tragediju u Ribnikaru, policija je svoj posao uradila. Ne postoji niko u svetu ko bi optužio svoju policiju i državno rukovodstvo za tako nešto. A da ne govorim o pozivanju na proteste. To će ući u istoriju i anale beščašća. Kao što će u istoriju gluposti ući protesti tokom korone, kada su upadali u Skupštinu, zato što hoćemo da sačuvamo živote - ističe predsednik. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 99

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati