Politika

D. Ljutić

31. 05. 2023. 06:52 8

Gde se sakrio Vučević po preuzimanju SNS-a i zašto ga nigde nema?

Novoizabrani predsednik SNS nije još čak ni dao "autorski intervju". Ali, mali "Vu" ima svoje "prednosti". Sve je na njegovoj strani: neukusna servilnost prema svom predsedniku i slavljenje njegovih natprirodnih odlika u svakoj prilici. Ukoliko se iz čitave priče o novom predsedniku SNS-a uopšte može izvući bilo kakav zaključak on bi, moguće, bio taj, da kada se iz politike izbace principi, elementarno poštenje i politički moral, tada ista, prirodno, postaje tek puki dekor. Ustvari, nula.

Aleksandar Vučić koristi još jednu kimdžongunovsku foru, jer kada je rekao da odstupa sa mesta predsednika SNS-a, na "demokratski" način postavlja Vučevića, tako što ga kao jedinog stavi kao predlog za glasanje. Međutim, kormilo te partije ostavlja samom sebi. Nikome drugome. Mali "Vu" će i dalje moći da donosi girice s pivom, ali zna se ko je tu jedini komandant. Ko jede glavu, a ko sredinu. Ipak, Miloš Vučević ima svoje "prednosti".Sve je na njegovoj strani: neukusna servilnost prema svom predsedniku i slavljenje njegovih natprirodnih odlika u svakoj prilici, opijenost vlašću i ulogom odlučnog šerifa koji zavodi red, uverenost da ima mandat da sprovede u delo svaku razornu ideju.

Iz skupa takvih zabluda od kojih će neke biti i ostvarene, Vučević crpi svoju aroganciju, uz nipodaštavanje svega što je izvan okvira njegovog razumevanja stvarnosti i sistema vrednosti koji kreira njega i njemu slične. Čitava njegova karijera je, posmatrano sa stanovišta demokratije i vladavine prava, zapravo jedno siledžijsko iživljavanje nad svime što ove dve vrednosti predstavljaju. Zna se šta je radio kao prvi čovek Novog Sada. Ipak, nepošteno bi bilo kazati da naprednjačka vlast nije svesna vrednosne, političke i pravne neusklađenosti Srbije i njenog evropskog okruženja."Srbija nikome ne preti, ali je spremna da se brani", rekao je svojevremeno Miloš Vučević, tada potpredsednik vlade i ministar odbrane. Besmislena izjava ako znamo da su zemlje koje nas okružuju članice, kandidati za članstvo ili da izražavaju spremnost da se pridruže Evropskoj uniji i da je većina njih u članstvu odbrambenog NATO saveza. Od koga je onda to Srbija ugrožena, te je spremna da se brani?

U februaru ove godine, Vučević izjavljuje : "Da nije bilo istrajne i odlučne diplomatske borbe predsednika Vučića i snaga Vojske Srbije u gotovosti da munjevito reaguju i zaštite živote Srba na Kosovu i Metohiji", kaže dalje Vučević, "verujemo da bi se nasilje Kurtijevih snaga nastavilo".

Ukoliko se iz čitave priče o novom predsedniku SNS-a uopšte može izvući bilo kakav zaključak on bi, moguće, bio taj, da kada se iz politike izbace principi, elementarno poštenje i politički moral, tada ista, prirodno, postaje tek puki dekor.

Ustvari, nula.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati