Politika

D. Ljutić

30. 05. 2023. 10:55 34

CENA ZLA Vučić daje sve da ostane na vlasti

Aleksandar Vučić je spreman na skoro svaki dogovor, samo da ostane tu gde jeste. On nema izbora, trpljenju je došao kraj. Gašić i Vulin su nesposobni  i samouvereni u tome. Dušu "lomi" samo oko "Pinka" i "Hepija".

Tri od ukupno osam zahteva protesta "Srbija protiv nasilja" su ispunjena, organizatori, odnosno proevropska opozicija, na spisak su tri dana uoči prvog protesta stavili smenu ministra prosvete Branka Ružića, zatim ministra policije Bratislava Gašića i direktora BIA  Aleksandra Vulina. Ružić je u međuvremenu podneo neopozivu ostavku, koja je juče potvrđena u Skupštini Srbije. Stav Aleksandra Vučića je za sada da "ne da Bratislava Gašića", dok se o smeni Aleksandra Vulina nije jasno izjašnjavao.

Mali prilog za nadogradnju Vučićeve arogancije: na taj način on podstiče brzo stvaranje nove kaste čiji je čelnik, uz poruku koja stiže iz suludog osećanja svemoći:

- Niko mi ne može ništa. Ne dam Vulina, ne dam Malog, ne dam Gašića! Šta ćete da uradite, da vas vidim! Baš me briga, sram vas bilo! Više smo autoputa izgradili nego Nemačka svojih autobanova u doba Hitlera. Baš sam to rekao Angeli, a ona meni, svaka čast  Alek, tako mala zemlja a tako dugački putevi, šta će vam to, svaka čast, ali Kosovo se mora rešiti, tako ona kaže. Kosovo u redu, ali Trepču i Gazivode ne dam.

I, ode i Trepča a i Gazivode. To su sledbenici videli kao stav istinskog vođe. Onog koji brani Srbiju.

Fotelje su napravljene za zadnjicu a ne za glavu. Iz takve anatomske logike predsednik Vučić obrazlože filozofiju svoje tugaljivo bolesne čežnje za večnom vlašću. Potom, sva njemu odana d....., postoje da bi udovoljila najvažnijim delovima vladarskog bića, ugađajući mu do krajnjih granica hedonizma, da vlada večno. Ali, tu je i da plati tu svoju večnost.

Po navodima ljudi bliskih SNS-u, Vučić će dati "korpu" svakom svom poltronu, zvao se on Gašić ili Vulin, ali "Pink" i "Hepi", teško. Gašić i Vulin su nesposobni i samouvereni u tome. Njih će Vučić smeniti, tako što će tu svoju eventualnu odluku obrazložiti trenutnom bezbednosnom situacijom na Kosovu i njih dvojicu okriviti za sve. Vulin je ostvareni projekt Mirjane Marković, koji je prigrabio Vučić. On je rezultat sumanute utopije: bezvredni, nesposobni i po sistem razorni činovnik. Gašić, pak, ni na kakvom položaju nije deo dobitne kombinacije.

A, Aleksandru Vučiću je ona sad preko potrebna.

Vučić je lično skidao table sa bulevara koji nosi ime Zorana Đinđića.To je bila neka vrsta odnosa između demokratije kao ideje uništene atentatom i primitivnog političkog huliganstva, postojeće vlasti. Narod neće opštu zvaničnu laž kao način života, vređanje građana i njihove pameti, prezir prema svima koji ne pristaju da vide sve ono što je izmišljeno. Da, Vučić bi sad da pregovara. O čemu? Ne bi smelo da se sazna kako je gospodar plašljiv kao zec. I da u njegovoj politici postoji reč "reket".

Nekad čuveni novinar nekad čuvene Televizije Beograd Bane Vukašinović, postavio je doslovce ovakvo pitanje, tada čuvenom akušeru: "Doktore, kako je to biti majka?"

"Nemam pojma"- odgovorio je lekar. Vučiću, kako je to biti predsednik : "Nemam pojma".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 34

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati