Politika

Direktno.rs

25. 05. 2023. 16:03 12

Predstavnici opozicije se sastali sa američkim senatorom

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) i predsednik skupštinskog odbora za spoljne poslove Borko Stefanović, Pavle Grbović predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) i Nebojša Zelenović kopredsednik Zajedno, na sastanku sa američkim senatorom Krisom Marfijem govorili su o problemima sa kojima se Srbija suočava nakon eksplozije nasilja i užasnih tragedija koje su zadesile našu zemlju.

Borko Stefanović je naglasio da je neophodno da režim ispuni sve zahteve mirnih protesta "Srbija protiv nasilja" kako bi se zaustavile dalje podele u društvu i stvorili preduslovi za rešenje političke krize koja se najbolje vidi po ogromnom broju ljudi koji mirno izražava svoje neslaganje sa politikom ove vlasti.

- Nakon ovih tragedija, Srbija više nije ista zemlja i to vlast mora da shvati. Spirala nasilja se mora prekinuti i za to nije dovoljno samo razoružavanje, već je potrebno da vlast odmah zaustavi promociju nasilja na medijima koje kontroliše, prekine medijski progon neistomišljenika i prestane sa pritiscima i ucenama zaposlenih u javnom sektoru -naglasio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

Stefanović je američke sagovornike podsetio da Stranka slobode i pravde duže od godinu dana insistira da Vlada usaglasi svoju spoljnu politiku sa EU i uvede delimične sankcije Rusiji jer je interes Srbije da konačno napravi suštinski zaokret i uhvati pravac ka Evropi, a ne da pokušajem sedenja na dve stolice sama sebe izoluje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati