Politika

[ Izvor: N1 ]

18. 05. 2023. 22:43 2

Postoji plan šta dalje ako vlast ne prihvati zahteve

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović tvrdi da opozicija ima visoku mešusobnu koordinaciju i da, ukoliko zahtevi građana u Skupštini ne budu ispunjeni, imaju plan za dalje.

Stefanović nije želeo tačno da odgovori da li će da bude protesta 26. maja, kada je predsednik Srbije najavio miting, samo je izjavio "Dogovorićemo se". Međutim, na pitanje šta je plan, ako zahtevi ne budu ispunjeni na zasedanju Skupštine, sagovornik N1 ističe:

- Videćemo svi zajedno. Naravno da postoji plan i visoka koordinacija između svih opozicionih stranaka, koje su pozvale na proteste. Tehnički neko mora da prijavi skup, ali građani su ti koji predvode ovaj opravdani bunt, nastao iz tuge, očaja i straha.

Stefanović objašnjava da je sednica Skupština zahtevana kako bi se zahtevi građana ispunili, a da je opozicija tu samo kao njihov predstavnik.

- U pitanju su zahtevi građana i građani su ti koji su to tražili. Građani traže hitan prekid nasilja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, prekid promocije nasilja, mržnje i podela. Građani traže odgovornost, da najzad neko u ovoj zemlji odgovara što se desilo u njihovom resoru. I kao njihov predstavnik u Skupštini, naš posao je da ono što narod traži da to predstavimo i da u Skupštini tražimo raspavu i odlučivanje o tome, a oni očigledno to neće da ispune - navodi.

Na pitanje da li smena Gašića može da donese neku promenu, Stefanović navodi:

- Narod bi najzad mogao da vidi da neko može da odgovara za dve stvari - kako je moguće da dete od 12 godina ide više puta u streljanu, a da to niko ne prijavi, da se ta streljana ne zatvori. Da se pita kako je ubica iz Mladenovca i okoline Smedereva ubio tolike mlade ljude, a da je pre toga imao krivične prijave, da je procesuiran, da je jurio ražnjem po selu, da je ubijao kučiće i niko da ga uhapsi. Pa mora neko da odgovara. Ova vlast ništa ne želi da promeni, oni više iz pozicije straha misle da to nešto ne sme da urade, jer misle ako sada popuste, gotovi smo, ali nije u tome stav.

Na izjavu ministra odbrane Miloša Vučevića o protestima opozicije u Beogradu, da "6. oktobra neće biti", Stefanović je rekao da, iako on (Vuučević) zna da ne govori istinu, "jako se vara ako misli da bilo ko u ovoj zemlji u senci ovog užasa i tragedije želi bilo kakvo nasilje".

- To je takav bezobrazluk i smejanje u lice, ne samo žrvama, već i svakom mislećem čoveku koji čine većinu u ovoj zemlji. Dakle, Vučeviću, ništa neće da bude 6. oktobra, jer tada ništa bilo nije, ali može da bude 5. oktobar u smislu, podsetiću građane, tada je Slobodan Milošević pokrao izbore, pa je narod izašao na ulice. Znači svaki put mirna promena vlasti je dolazila nakon izbornog procesa, nesavršenog, katastrofalnog i nedemokratskog kakvog mi imamo u Srbiji.

Komentarišući otvorenu podršku patrijarha Porfirija Aleksandru Vučiću, sagovornik N1 je rekao da je Crkva važan društveni faktor i kao takva njen glas ima veliku težinu u našem društvu, bili vernik ili nevernik.

- To je tradicionalno u Srbiji. I ja ne bi pravio bilo kakve osvrte te vrste, samo ću reći da duboko verujem u to da i u SPC, da ne postoji niko od njih koji je za nasilje, promociju nasilja, užasa i podele - kaže Stefanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati