Politika

Direktno.rs

08. 05. 2023. 22:58 30

"Vlada ponekad kao raštimovani orkestar"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na televiziji Hepi istakao je da Vlada ponekad funkcioniše kao raštimovani orkestar, te je naveo dva moguća scenarija - rekonstrukcija Vlade, pa izbori ili odmah izbori.

Govorio je Vučić i o neopozivoj ostavci ministra prosvete Branka Ružića.

- Kažu da sam Ružiću diktirao ostavku. Nisam mu diktirao ostavku, odmah bih mu rekao da sam u tome video njegovu krivicu. Možda sam video probleme u nekim drugim stvarima u obrazovanju, ali to nije bilo dovoljno za ostavku. I to su slagali - rekao je Vučić.

Osvrnuo se i na zahtev opozicije za smenom ministra policije Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

- Zamislite razlog, smenite Gašića. A zašto? Šta policija nije otkrila ili uradila. Nije njegovo da deluje preventivno, nego represivno. Policija i bezbednjaci su sve uradili po knjizi. To pokazuje da iz opozicije nemaju pojma šta je uloga policija ili BIA. Vi ne razumete čije ostavke tražite - rekao je predsednik.

O Skupštini SNS 27. maja i izborima

Vučić je rekao da nikada nije bežao od izbora, iako ne misli da je to dobro rešenje. On je reagovao povodom zahteva na skupu "Srbija protiv nasilja" da pojedini funkcioneri podnesu ostavke zbog tragedija u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i u Mladenovcu.

- Hoćete ostavku vlade ili predsednika, hoćete ostavku svih? Nikakav problem, nekih ćete da dobijete odmah, nekih možda malo kasnije, pa idemo opet na izbore - rekao je Vučić.

- Nikada neću bežati od izbora, iako ne mislim da je to dobro rešenje. Oni misle da im rejting skače, a gade se ljudima ovakvim stvarima. To pokazuje samo da ne vole da čitaju stvarna istraživanja, već veruju u sopstvenu predstavu o sebi kao uspešnima i marljivima - naveo je on i zatim dodao:

- Čućete sve šta dobijate za dvadesetak dana.

- Spreman sam neka kažu da li hoće septembar, oktobar, novembar, ali nemojte da tražite jedne po jedne. Ne pitate se samo vi. Nego to ćemo mi sve odjednom - istakao je Vučić.

Predsednik je rekao da je zamerio premijerki Ani Brnabić što Vlada nekad funkcinioše kao "raštimovan orkestar".

- To su stvari koje ćemo morati da menjamo - da li ćemo ići na rekonstrukciju Vlade, pa izbore ili odmah na izbore, videćemo - rekao je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati