Politika

[ Izvor: N1 ]

27. 04. 2023. 21:11 4

Tepić: Da li je zasluga Đedović što je Telekom dobio kredit od EIB bez garancija

"Želim da postavim pitanje za ministarku Dubravku Đedović da li je zbog kredita Evropske investicione banke (EIB) Telekomu od 70 miliona evra i to bez garancija - nagrađena potom ministarskom funkcijom?", izjavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić u emisiji "Iza vesti" na televiziji N1.

- Ova banka je ozbiljna institucija, ali su i činjenice da je Đedović bila tamo direktor do decembra 2021. godine, kada Telekom dobija ovaj kredit bez ikakvih garancija i to dok je u dubiozi, da bi odmah nakon toga, isto decembra 2021., Đedović bila ubačena u državnu Komercijalnu banku koja je potom odmah prodata slovenačkoj NLB banci, a onda opet odmah nakon toga ubačena u Vladu kao ministarka. Zato pitam da li je Đedović zbog ovog kredita Telekomu nagrađena ministarskom funkcijom.

- I Evropski parlament zahteva da se ispita kako je Telekom mogao dobiti ovaj kredit. A opet moram da se vratim na gospođu Jelisavetu Vasilić, koja je prva otvorila aferu Telekom dok je bila članica Saveta za borbu protiv korupcije Vlade Srbije. I sinoć sam otišla na sajt Saveta i videla da se gospođa Vasilić, koja je preminula pre dve godine, i dalje vodi kao član Saveta! Dakle Savet Vlade, što je potpuno jezivo, da ne bi pao, drži u članstvu ženu koja je preminula već dve godine, jer bi bez nje ostao na 6 članova (od 13) i pao bi - rekla je Tepić.

Tepić je izjavila da mnogi predstavnici Evropske unije znaju da je Stranka slobode i pravde najzaslužnija za razotkrivanje velikog dela onoga što se u njihovim izveštajima navodi kada je reč o korupciji i zarobljenom pravosuđu:

- Vi sada imate situaciju u kojoj se BIA i VTK MUP-a bavi istraživanjem procurelog snimka Milorada Dodika o Đokoviću na RTS-u, pa zašto se onda BIA i VTK ne bave i sa nestala dva minuta ubistva Stanike Gligorijević na naplatnoj rampi? Mi smo sinovima Stanike Gligorijević obećali pravdu za njihovu mamu i mi ćemo to isterati do kraja. Tražim zato da nam BIA i VTK otkriju gde su ta dva minuta naplatne rampe i da li je taj snimak na Andrićevom vencu, kako mi možemo da imamo neke za koje zakon važi, a za druge ne važi?!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati