Politika

Direktno.rs

22. 04. 2023. 16:56 12

Šaroviću zabranjen ulaz na batajnički aerodrom, kaže - zbog majice sa Putinom

Predsednik Pokreta "Ljubav, vera, nada" Nemanja Šarović kaže da mu je ove subote zabranjen ulaz na prikaz sposobnosti Vojske Srbije na aerodromu Batajnica.

Šarović tvrdi da mu je ulaz zabranjen jer je nosio majicu sa likom predsednika Rusije Vladimira Putina.

- Kao što vidite, ja sam došao u majici sa likom Vladimira Putina i to je bio razlog zbog koga mi nije dozvoljen ulaz. Sačekala nas je Vojna policija i obična policija iz javnog reda i mira, gospodin Rade Blagojević i kompanija koja nije htela da se predstavi i nisu nam dozvolili da uđemo - rekao je Šarović u snimku objavljenom na njegovom profilu na Tviteru.

Rekao je da su im saopštili da postoje određena pravila ponašanja, koja su i fotografisali.

- Oni su ovo, verovali ili ne, podveli pod političke, ekstremističke i ne znam ni ja kakve poruke koje pozivaju na nasilje. Dakle, Vladimir Putin, zbog kojeg je 2014. organizovana vojna parada u Beogradu, povodom 70 godina od oslobođenja Beograda, danas je u ovoj Vučićevoj izdajničkoj Srbiji zabranjen i kažu da je to ekstremista koji poziva na nasilje i da je kao takav njegov lik nepoželjan na aerodromu Batajnica - smatra lider Pokreta "Ljubav, vera, nada".

Šarović je zaključio da su od njega tražili da promeni majicu, što on nije hteo i da je zato odustao od namere da uđe na aerodrom Batajnica.

Podsetimo, Vojska Srbije je uspešno završila prikaz sposobnosti pod nazivom "Granit 2023" na Vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, na kome je učestvovalo više od 5.000 pripadnika sistema odbrane, oko 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 vazduhoplova.

Prikazu su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Miloš Vučević, načelnik Generalštaba VS Milan Mojsilović, premijer Mađarske Viktor Orban, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, članica Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović, kao i drugi predstavnici vojnog i državnog vrha Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati