Politika

[ Izvor: N1 ]

28. 03. 2023. 07:12 4

"Izjave ministara i predsednika govore da idemo ka sankcijama Rusiji"

- Izjave ministra i predsednika u poslednje vreme govore da idemo i ka sankcijama Rusiji - rekao je nekadašnji ambasador Ognjen Pribićević.

Predsedniku Rusije Vladimiru Putinu prete hapšenjem, a on najavljuje da će rasporediti taktičko nuklearno naoružanje u Belorusiji ako zapadne zemlje budu Kijev snabdevale municijom sa osiromašenim uranijumom. Rat u Ukrajini daleko je, ne samo od završetka, već nema naznaka ni pregovorima o miru.

Bivši ambasador Srbije Ognjen Pribićević kaže da smo od početka znali da će rat dugo trajati, ali i da će promeniti bezbednosnu i političku strukturu u svetu, prenosi N1.- Ne iznenađuje me da tako dugo traje. Bojim se da će trajati tokom ove i sledeće godine. Veliki uticaj imaće izbori u SAD, jer dve stranke nemaju identičan stav, pitanje para je jako bitno i gde se ulažu, da li u SAD ili izvan. To jako dobro zna Putin i u Rusiji, njima bi više odgovarao kandidat Republikanske stranke jer bi bio više okrenut Americi. Bojim se da će rat trajati, bitno je da neće biti povratka na staro i da se sutra završi rat, neće više biti onih odnosa kao pre 20, 30 godina, ovo je nova struktura. Moramo se navići na drugačiju arhitekturu u svetu i druge termine kojim ćemo objašnjavati svet - kaže Pribićević.
Kada su u pitanju sankcije Rusiji, Pribićević smatra da Srbija mora da sledi svoje interese.

- Moramo ići spram EU, u tom pravcu. U poslednjih nekoliko meseci Srbija se okreće u pravcu EU i Zapada, pa i SAD, ne bih rekao da je to proces koji se ne može povratiti, ali ono što je osnovno je da se krećemo u tom pravcu, izjave ministara i predsednika govore da idemo i ka sankcijama Rusiji - rekao je Pribićević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati