Politika

Direktno.rs

09. 03. 2023. 12:41 2

"Napadi na novinare dobijaju alarmantne razmere"

Još jedan podmukli, fizički napad na novinara Marka Dragoslavića koji se desio posle nedavnog protesta studenata ispred zgrade Radio-televizije Srbije, maltene u prisustvu policije, pokazatelj je da atakovanje na fizički integritet novinara, njihovo zastrašivanje, provociranje u trenutku kada rade svoj posao i ugrožavanje bezbednosti poslenika javne reči, dobija alarmantne razmere - izjavio je Srđan Milivojević, narodnik poslanik Demokratske stranke, čiju izjavu u celosti prenosimo.

- Učestali napadi na novinare direktno su proporcionalni sa padom rejtinga Srpske napredne stranke i posledica su mržnje i nasilja koju ta stranka generiše u političkom životu Srbije i našem javnom prostoru. Nažalost, to produkovano nasilje i negovana mržnja, prelili su se iz polja politike u sve pore našeg društva. Talas zastrašujuće agresije usmerene ka novinarima i redakcijama koje kritički izveštavaju o stepenu neslobode koji je dostiglo naše društvo, svedoče da je posrnuli režim Aleksandra Vučića posegnuo za svim sredstvima iz arsenala zla koji revnosno popunjava već 30 godina i koji se ne libi da upotrebi sada kada mu je vlast ugrožena.- Pre samo par dana iskazali smo solidarnost sa novinarom televizje N1, Milanom Nikićem iz Kragujevca. Novinar i pisac Marko Vidojković morao je da napusti Srbiju zbog kontinuirane kampanje nasilja i izloženosti brutalnim pretnjama, novinar Dejan Petar Zlatanović je još uvek u zatvoru, a sada svedočimo i fizičkom napadu na novinara Marka Dragoslavića kome je nepoznato lice prišlo s leđa, navuklo mu je kapuljaču i više puta ga udarilo u predelu lica.

- Očekujem i zahtevam da vinovnici ovog napada na novinara Marka Dragoslavića, koji se desio u centru Beograda koji je prekriven kamerama za video nadzor, odmah budu pronađeni i procesuirani. Neophodno je da nadležni državni organi odmah dođu u posed snimka sa nadzornih kamera, svakako pre ekipe iz Doljevca koja je sakrila dva minuta snimka koji prikazuju stradanje Stanike Gligorijević.

- Kao narodni poslanik i član Odbora za ljudska i manjinska prava, takođe zahtevam da Aleksandar Vučić odmah obuzda svoje nasilnike, da raspusti svoje falange zla i jurišne odrede koji poslednjih dana čitavu Srbiju podsećaju na ne tako davno vreme ogoljenog zla kada je Aleksandar Vučić kao ministar informisanja izgovorio rečenicu: Kad tad osvetiću se Slavku Ćuruviji za laži koje o meni objavljuje Dnevni Telegraf!- Na žalost, Srbija još uvek čeka sudski epilog optuženima za ovo ubistvo koje se desilo nedugo pošto su ove monstruozne pretnje upućene. Vreme je da se ovo zlo zaustavi. Zato još jednom iskazujem snažnu solidarnost sa svim ugorženim novinarima koji su predmet napada samo zato što časno, profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao istinistog izveštavanja javnosti u Srbiji o razmerama zla koje smo dosegli - zaključio je u izjavi Srđan Milivojević, narodni poslanik Demokratske stranke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati