Politika

02. 03. 2023. 10:56 0

"Zahtevamo procesuiranje odgovornih i zaštitu za porodicu Stankov"

Šest organizacija koje čine lokalnu platformu Aktivni građani najoštrije osuđuju nasilje u Elemiru i traže hitnu reakciju policije i tužilaštva jer Zrenjanin ne sme postati grad u kom je normalno da bilo kom našem sugrađaninu u sred noći bude bačen molotovljev koktel na automobil - ističe se u njihvom saopštenju koje prenosimo u celosti.

Opasnost u kojoj se nalazi porodica Stankov ne može biti novost za nadležne organe, jer su im članovi i prijatelji Srpske napredne stranke nedeljama crtali mete na leđima. Naime, Dragoslav Stankov bio je naš gost na januarskoj tribini posvećenoj izborima za Savete u mesnim zajednicama i otvoreno govorio o pretnjama koje su upućivane njemu, njegovim bližnjima i sugrađanima kako se ne bi kandidovali na ovim izborima. Govorili su mu da znaju gde živi i da će mu "doći na kuću" ako se kandiduje, a izgleda da ni odustajanje od kandidature i budno oko javnosti nisu bili dovoljni da ga zaštite od napada.

Danas šaljemo jasnu poruku i porodici Stankov, i počiniocima, i svim građanima i građankama Zrenjanina - Dragoslav Stankov nije sam, ima našu punu podršku i nećemo dopustiti da ova situacija prođe neprimećeno. Zahtevamo hitnu reakciju policije i tužilaštva, da odgovorne što pre izvedu pred lice pravde i da pruže zaštitu porodici Stankov. Posebnu reakciju očekujemo od Sime Salapure, kao gradonačelnika i čoveka odgovornog za stvorenu atmosferu u našem gradu. Srpska napredna stranka već više od deset godina predano radi na normalizaciji nasilja, možemo ga videti maltene svuda, ali ne dozvoljavamo da od Zrenjanina napravi grad u kom je normalno da se političkim neistomišljenicima crtaju mete na leđima i bacaju molotovljevi kokteli.

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Zrenjanin
Gradski odbor Demokratske stranke Zrenjanin
Pokret Srbija Centar (SRCE) Zrenjanin
Dosta je bilo Zrenjanin
Nova Demokratska stranka Srbije Zrenjanin
Građanski preokret

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati