Politika

[ Izvor: N1 ]

27. 02. 2023. 19:05 5

"SNS-ovci se ponašali kao da imaju veliku brigu"

Narodni poslanik Vladeta Janković izjavio je gostujući na televiziji N1 da se na današnjoj sednici Skupštine osećala velika napetost, te da su se poslanici vladajuće stranke ponašali kao "da ih nešto pritiska, kao da imaju veliku brigu"."Mislim da je to što je danas možda sudbonosni dan i to se poklopilo sa slučajem tužiteljki. I jedno i drugo im je velika briga, i oni su po svaku cenu hteli da završe zasedanje što pre", kaže Janković.

Nekoliko poslanika opozicije pozvalo je na sednici Skupštine Srbije građane da u četvrtak dođu na protest podrške tužiteljkama Bojani Savović i Jasmini Paunović, koje su radile na slučaju vezanom za "malverzacije" u EPS-u i naložile hapšenje šest osoba, a predsednik parlamenta Vladimir Orlić im je isključivao mikrofon, ocenjujući da poslanici pričaju "van teme sednice".

Prema rečima Jankovića, o amandmanima nije imalo mnogo šta da se priča.

- A prirodno je da poslanici opozicije, kada dobiju priliku da dobiju reč, govore o onim stvarima koje ne mogu ni da stave na dnevni red. Otuda to Orlićevo pozivanje "ne držite se dnevnog reda" nije opravdano. Način na koji Orlić vodi sednice, ja sam rekao da će pre ili posle izazvati incident i izazvao ga je. Ne samo što prekida ljude, isključuje mikrofon, stalno upada u red, nikome ne dozvoljava da završi misao. Onda interpretira ono što ste vi rekli, na drugačiji način. To je krajnje nefer, ali pretpostavljam da čovek radi svoj posao, tako mu je rečeno - kaže on.

U skupštini se, kaže on, osećala velika napetost.

- Poslanici vladajuće stranke su se ponašali kao da ih nešto pritiska, kao da imaju veliku brigu, mislim da je to što je danas možda sudbonosni dan i to se poklopilo sa slučajem tužiteljki. I jedno i drugo im je velika briga, i oni su po svaku cenu hteli da završe zasedanje što pre - kaže on.

Podsetio je da su ovog ponedeljka mnogi poslanici pozivali na protest, kao i da se u emisijama pozivalo na protest "kako bi se dve tužiteljke vratile svojim predmetima i uopšte kako bi se stalo na put zloupotrebama u pravosuđu".

- Vremenski se poklopilo sa zaista dramatičnom situacijom. To sam ja hteo da kažem u Skupštini, da podsetim na to da je predsednik obećao pre dva meseca u Skupštini sedeći da neće ništa odlučivati ni potpisivati pre nego što obavesti Skupštinu. Moj predlog bi bio da on dođe, ne na Pink, nego da dođe u Skupštinu i kaže svom narodu i poslanicima šta je uradio, šta se dogodilo i šta misli da uradi. I da tu ima neko da ga nešto pita, a ne da govori pred kamerom bez sagovornika ili sa sagovornikom koji je obamro od straha - kaže on.

Mišljenja je da danas ne treba očekivati spektakularan rezultat koji bi bio potres, jer to "ne može da se završi preko noći".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati