Politika

Direktno.rs

02. 02. 2023. 16:20 6

Građani protestovali ispred Skupštine (VIDEO)

Ispred Doma Narodne skupštine održan je protest protiv potpisivanja francusko-nemačkog sporazuma koji je predložen kao rešenje pitanja Kosova i Metohije.

Okupljeni su zahtevali da parlament ne podrži potpisivanje francusko-nemačkog sporazuma, niti bilo kojeg drugog koji bi na bilo kakav način predstavljao priznanje tzv. nezavisnog Kosova ili mu omogućilo članstvo u UN.

Građani su nosili srpske zasteve, kao i transperente "Kosovo je srce Srbije" i pozvali su policiju da brani i štiti Ustav.
Inicijator protesta je lider pokreta "Ljubav, Vera, Nada" Nemanja Šarović koji je istakao da je ono što se danas dešava u Skupštini farsa.

Šarović je na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije pitao je "šta nas briga da li će Kosovo ući u Ujedinjene nacije ako je prvi član francusko-nemačkog predloga da Srbija priznaje teritorijalni integritet Kosova".

On je istakao da se može pregovarati samo o autonomiji Kosova i Metohije unutar Srbije.
Podsetimo, u Skupštini Srbije održava se sednica o Kosovu i Metohiji kojoj prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a u jednom trenutku, tokom Vučićevog, došlo do gužve u sali i tuče.Do haosa je došlo kada su se najpre verbalno, a onda i fizički sukobili poslanici vlasti i opozicije ispred stola za kojim je bio Vučić. kob je eskalirao kada su poslanici opozicije krenuli da reklamiraju povredu poslovnika i sa istim su krenuli do stola predsedavajućeg. I tada je došlo do tuče.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati