Politika

Direktno.rs

30. 01. 2023. 11:46 7

Miljuš (SSP): Ne slažemo se sa Vučićem ni u čemu, ali nismo opozicija Srbiji

Član predsedništva Stranke slobode i pravde Branko Miljuš gostujući u Novom danu na N1, rekao je da se "SSP ne slaže ni u čemu sa Vučićem, ali da nije opozicija Srbiji da bi srušili Vučića". "SSP Vučića nikada nije podržao i ne podržava ga ni u čemu. Podržaćemo ono što je dobro za Srbiju i njenu budućnost i tražimo da se francusko-nemački sporazum učini javnim", rekao je on.

- Mi danas u Srbiji živimo u zemlji koja je kao zarobljena između dve pogrešne politike. Jedne staroradikalske koja traži nemoguću reintegraciju Kosova, kleči na Gazimestanu i skandira parole na konferencijama za novinare, a zapravo nas vodi u konfrontaciju sa kontinetnom na kom živimo i u samoizolaciju. I druge novoradikalske, koja se godinama ponaša kao noj koji zabije glavu u pesak, koji kaže proći će još deset meseci, promeniće se međunarodne okolnosti i ne moramo da uradimo ništa. SSP nije ni za jedno ni drugo. Uskoro će biti 24 godine od ubistva Zorana Đinđića koji je bio u pravu kada kad je insistirao da moramo da donosimo odluke, jer vreme prolazi, a Srbija tapka u mestu. Moramo ne samo da znamo šta nećemo, nego da znamo i jasno kažemo i ono što hoćemo. Mi hoćemo da razgovaramo o svemu osim o priznanju Kosova i o tome da Srbija nekog uzme za ruku i uvede u UN. Hoćemo da uradimo sve da Srbija uđe u Evropsku uniju, jer je to najbolji okvir u kom ljudi mogu da žive - rekao je Miljuš.
Miljuš je rekao da 10 godina neko pregovara o Kosovu bez pregovaračkog državnog okvira:

- U tim pregovorima su po medijima pobeđivali, vodili 5:0, otvarali šampanjac, a danas vidimo da je sve to bila jedna velika predstava i laž – rekao je član predsedništva Stranke slobode i pravde Branko Miljuš.

- Stranka slobode i pravde pre tri godine je napravila Deklaraciju o pomirenju sa albanskim narodom, neki su nas ismevali zbog toga. Pre dve godine tražili smo da se najvažnije institucije u državi uključe u razgovore o stanju u društvu uključujući i Kosovu, ali niko to nije hteo. Pre šest meseci smo na sednici Skupštine na kojoj je bio Vučić tražili da se napravi telo koje će napraviti pregovarački okvir za Kosovo i da u njemu budu parlamentarne grupe, nevladine organizacije, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Akademije nauka i umetnosti, članovi akademske zajednice - da bi probali da napravimo pregovarački okvir za Kosovo i Metohiju. I to je odbijeno. Ali, to ne znači da danas možemo da se stavimo u ulogu mapetovaca, da grickamo semenke i kažemo - on je to zakuvao, neka on to i reši. U pitanju je sudbina Srbije, a posledice bilo kakvog sporazuma ili nesporazuma neće snositi samo Vučić nego svi mi i sva naša deca - rekao je član predsedništva Stranke slobode i pravde Branko Miljuš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati