Politika

[ Izvor: Danas ]

24. 11. 2022. 17:27 10

"Kako se službenicima Pinka uvek uz reč atentat priviđa ime Vučića, a nikada Olivera"

"Interesantno je kako se službenicima televizije Pink uvek uz reč atentat priviđa ime Aleksandra Vučića, a nikada Olivera Ivanovića, ubijenog političara sa Kosova, čak i kada predsednika Srpske napredne stranke niko ne pomene", rekao je Srđan Milivojević, narodni poslanik i predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke.

Miliojević je upravo na taj način komentarisao naznačavanje objave na Tviteru, od strane novinarke televizije Pink, na konferenciji za novinare Aleksandra Vučića sa predsednikom Republike Srpske i srpskom članicom Predsedništva Bosne i Hercegovine, Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović.

Naime, novinarka televije Pink je pitala Vučića da prokomentariše tvit Srđana Milivojevića koji glasi: "Je l' ima danas neki atentat sad kad je Kurtiju dao i tablice. Nije valjda da će da pusti da se priča o njegovoj izdaji Srbije bez da pokrije nekom svinjarijom i budalaštinom".

- Čuo sam i odgovor Aleksandra Vučića na pitanje Gordane Uzelac. Izgleda da je lako imati čistu savest kada neko ima amneziju. Možda je Aleksandar Vučić zaboravio, ali dok on kao ministar u Vladi Srbije nije menjao Gazimestan za stan od dva ara 9. juna 1999. godine, dok nije svojom politikom portu Visokih Dečana pretvorio u parking za NATO tenkove, dok nije proterao srpsku vojsku i policiju sa Kosova i Metohije i zamenio ih sa NATO i OVK, i Srbi i Albanci iz Peći, Prizrena i Uroševca su svoje automobile registrovali u stanicama saobraćajne policije u tim gradovima, a ne u ispostavama u gradovima centralne Srbije - kaže Milivojević za Danas.

"Aleksandar Vučić je više uradio za nezavisnost Kosova od Kurtija", dodaje on, "Haradinaja i Tačija zajedno, tako da je ne samo degutantno već i duboko nepristojno da se sada pojavljuje kao neko ko nešto ne da a dao je i ono što mu niko nije tražio kada je reč o Kosovu i Metohiji".

- Čovek koji je svojom politikom "sto za jednog" kreirao ovaj problem uvek će biti i ostati deo probelma koji je stvorio, a nikada neće biti deo nekog rešenja koje bi zaista olakšalo zajednički život Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji – zaključuje Srđan Milivojević.

Podsetimo, Aleksandar Vučić je ovog četvrtka optužio prethodnu vlast Demokratske stranke da je odgovorna za kosovsku krizu jer je potpisala Briselski sporazum, koji je, kako je naveo, podrazumevao zamenu automobilksih tablica, odnosno da se on, unazad, deset godina, koliko je na vlasti, bori protiv toga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati