Politika

Direktno.rs

22. 11. 2022. 16:48 1

Kockar: SNS u Rumi tera decu u šumu da bi zidao novu zgradu

Portparolka Demokratske stranke Alisa Kockar pružila je danas u ime Demokratske stranke podršku roditeljima i zaposlenima u dnevnom boravku za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju "Solidarnost" iz Rume, jer lokalna vlast ima nameru da ovaj boravak izmesti na izletište Borkovac.

- Da li je rukovodstvo opštine Ruma zaista mislilo da će getoizacija dece u Rumi proći bez ikakve reakcije i ozbiljne osude javnosti? Odluka da tridesetak dece sa smetnjama u razvoju treba izmestiti iz objekta u kom borave već godinama, koji je prilagođen njihovim potrebama i omogućava im da svakoga dana obavljaju brojne aktivnosti, na neuslovnu lokaciju na izletištu Borkovac, zaslužuje i mnogo više od osude i oslikava brigu koju Srpska napredna stranka posvećuje deci. Umesto da se zapitaju kako da pomognu, oni bi da decu tiho i protivzakonito presele u šumu i potpuno izoluju kako bi sagradili novu zgradu na mestu njihovog boravka. To je ogromna sramota - zaključila je Alisa Kockar.Portparolka demokrata potvrdila je da su dva udruženja u Rumi već pokrenula peticiju i da će demokrate biti tu da pruže svu potrebnu podršku i deci, i roditeljima, i zaposlenima.

- Obavešteni smo i da funkcioneri Srpske napredne stranke uveliko već vrše pritisak na roditelje i zaposlene u boravku kako bi se deca što tiše premestila na novu lokaciju i kako bi započela izgradnja novog objekta. Veoma nam je važno da građani Rume znaju da nisu sami, da smo tu da pružimo podršku i da ne dozvolimo da SNS u tišini ponovo stavlja takozvane investitore ispred dece. Strah je velik, ali pobedićemo ga zajedno - poručila je Alisa Kockar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati