Politika

Direktno.rs [ Izvor: N1 ]

22. 11. 2022. 12:39 30

Rakić: Imaćemo proteste u institucijama

Goran Rakić, predsednik Srpske liste, izjavio je na konferenciji za štampu u Kosovskoj Mitrovici da je za neuspeh pregovora u Briselu isključivo odgovorna Priština, odnosno Aljbin Kurti. On je najavio proteste u svim institucijama, ne preciziravši kada će se početi sa njima.

- Do jutros smo imali sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Na tom sastanku su bili prisutni ministri, predsednica vlade i direktor kancelarije za KiM. Možda smo bili umorni, ali kada smo videli zabrinutost predsednika Vučića i kolika je njegova posvećenost da reši ovu krizu koju je izazvala Priština, ništa nam nije teško. U Briselu nije postignut nikakav sporazum i za to je izričito odgovorna Priština - naveo je Rakić.

Prema njegovim rečima, Srbi sa Kosova jedino žele mir, i moli da se ne dižu tenzije, kao i da se ne upotrebljava sila protiv Srba.

- Mi Srbi sa Kosova samo tražimo da se potpisani sporazumi sprovedu onako kako je u Briselu dogovoreno… Želimo da živimo u miru, da budemo svoj na svome, i da ostanemo na svojim vekovnim ognjištima - rekao je Rakić.

On je ocenio da su tri stvari "prelile čašu", smena Nenada Đurića, jednostrana odluka da se ponište registarske tablice i formiranje Zajednice srpskih opština, koja se čeka 10 godina.

Optužio je specijalne jedinice kosovske policije da svakodnevno maltretiraju žene srpske nacionalnosti.

- Nadam se da nećemo morati da se branimo od Kurtijevog nasilja. Narodu je terora i torture koju vrši Priština dosta, i neće više da ih trpi. Imaćemo proteste u školama, bolnicama, domovima zdravlja i ostalim insitucijama, jer nam je svega preko glave. Svakog dana narod pita: "Zašto mi da plaćamo Kurtijev harač i zulum", i bukvalno kažu: "Mi nismo ni Turcima plaćali, nećemo ni Kurtiju da plaćamo" - rekao je je Rakić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati