Politika

[ Izvor: N1 ]

17. 11. 2022. 23:30 6

Član "vračarskog klana" na štandu SNS: Milivojević traži anketni odbor

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević traži da se na dnevni red Narodne skupštine uvrsti zahtev te stranke da se formira anketni odbor o, kako se navodi u predlogu, delovanju kriminalnog klana Veljka Belivuka kao režimsko-političkog projekta Srpske napredne stranke.

Milivojević je u holu skupštine poručio da ne može načelnik službe za organizovani kriminal da u gostovanju na nacionalnoj frekvenciji obaveštava javnost da nije bilo dovoljno dokaza da se podigne optužnica protiv "vračarske grupe" za pripremu atentata na predsednika države, jer je to posao tužioca.

Milivojević se i zapitao da li policija nema dokaze ili postoji neka druga pozadina, a onda je pokazao fotografiju sa jednog od štandova naprednjaka iz ovogodišnje izborne kampanje.

- Na štandu Srpske napredne stranke, sa obeležjima Srpske napredne stranke, nalazi se Rajko Topić - istaknuti član "Vračarskog klana". Ovo pored njega je načelnik opštinske uprave. I Srpska napredna stranka je toliko ponosna što njen član navodno hoće da ubije predsednika stranke da do dana današnjeg na fejsbuk stranici Srpske napredne stranke drži ovu fotografiju. Oni su ponosni na svog člana, pripadnika Vračarskog klana. I sada tu taj čovek hoće da ubije predsednika svoje stranke. I onda nam Ninoslav Cmolić iznenada kaže da on nije hteo da ubije predsednika stranke - rekao je MIlivojević na konferenciji.

Topić je uhapšen u velikoj akciji hapšenja pripadnika takozvanog "vračarskog klana" 11. novembra. Njemu je posle saslušanja određen pritvor do 30 dana.

On se tereti za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo teško ubistvo u pokušaju i pomaganju i krivično delo teško ubistvo u pomaganju.

Javnosti nije poznat od ranije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati