Politika

Direktno.rs

15. 11. 2022. 17:22 19

Režimski megafoni crtaju metu Radi Trajković

Već nekoliko dana vodi se opšta, po svemu sudeći, orkestrirana hajka protiv političarke sa Kosova i Metohije Rade Trajković. Nakon Vojislava Šešelja i ministra odbrane Miloša Vučevića, Trajkovićku je napala i SNS zvezda, narodna poslanica Staša Stojanović.

- Srpske interese niko ne može bolje da brani od onog u koga narod ima najviše poverenja i za koga je glasao. A, to je Aleksandar Vučić, SNS i Srpska lista na KiM.vPa neće valjda Rada Trajković koju podržava široka lepeza dokazanih srpskih "prijatelja" - Albanci, Hrvati - napisala je Stojanović na Tviteru.

Ovakve tendenziozne izjave mogu biti veoma opasne, naročito u trenucima kada su tenzije na Kosovu i Metohiji došle gotovo do tačke usijanja. Reći za nekog, u kriznim trenucima, da ga podržavaju Albanci, neodoljivo podseća na hajku koja je vođena protiv Olivera Ivanovića, a čiji je ishod bio mučki atentat. Jer je i Ivanović takođe bio označen kao neko koga podržavaju Albanci sa Kosova.
Da Rada Trajković može "proći kao Oliver", "upozorio" je i Vojislav Šešelj, koji odavno govori ono što vlast u Srbiji želi, ali ne sme da kaže.

- Olivera Ivanovića su ubili i to ubistvo pripisali zvaničnom Beogradu. Nešto tako mogu da urade i sa Radom Trajković – da je postave za ministarku, likvidiraju i da optuže Beograd - izjavio je u jutarnjem programu TV Pink-a predsednik Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj.

Osim Šešelja i Staše Stojanović, protiv Rade Trajković se oglasio i ministar odbrane Miloš Vučević.

Vučević je kazao da je "opasno" to što Rada Trajković sa severa Kosova i neki političari srpskih opozicionih parlamentarnih stranaka u "tajkunskim medijima" izjavljuju da "postoje neke kriminalne bande na severu Kosova i da je to razlog što Priština interveniše".
Ono što je svakako opasnije od izjava Rade Trajković jesu izjave političara sa vlasti i iz lažne opozicije. Ovakvim narativom crta se meta pomenutoj političarki sa Kosova i Metohije, koja se označava kao neprijatelj srpskih interesa.

Gotovo identičan narativ korišćen je i protiv Olivera Ivanovića, pa bi bilo naivno tumačiti ovakve prikrivene pretnje kao bezopasne.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati