Politika

Direktno.rs

21. 09. 2022. 09:54 4

NS: Vučić da pošalje pisma Putinu i Si Đinpingu o KiM

Šef poslaničke grupe Narodne stranke u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić uputio je pismo predsedniku Aleksandru Vučiću u kojem ga je pozvao da "hitno pošalje istovetna pisma predsednicima Rusije i Kine u kojima će ih zamoliti da ulože veto u Savetu bezbednosti ako članstvo samoproglašenog Kosova u UN dođe na dnevni red".

Aleksić je Vučiću predložio tekst tih pisama i pozvao predsednika Srbije da obavesti javnost kada uputi pisma predsednicima Rusije i Kine Vladimiru Putinu i Si Đinpingu.

Aleksić je u pismu Vučiću istakao da su u toku ubrzane diplomatske akcije u kojima će se od Srbije zahtevati da pristane na članstvo takozvanog Kosova u Ujedinjenim nacijama, i da je zato važno da što hitnije pošalje pisma liderima Rusije i Kine, navela je Narodna stranka.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke je podsetio predsednika Srbije da se na sednici parlamenta obavezao da će poslati pisma, i dodao da je Rezolucijom Narodne stranke o Kosovu i Metohiji predviđeno da se pisma upute u Moskvu i Peking.

U predlogu pisma navodi se da se Srbija "odlučno suprotstavlja međunarodnoj afirmaciji takozvanog Kosova i da će to nastaviti da čini i u budućnosti".

- Stoga Vas molim da, ukoliko pitanje članstva takozvanog Kosova u Organizaciji ujedinjenih nacija (OUN) bude ikada pokrenuto u okviru Saveta bezbednosti te organizacije, Ruska Federacija (Narodna Republika Kina) svaku takvu inicijativu bezuslovno zaustavi koristeći prava i instrumente koje uživa kao njegova stalna članica, uključujući pravo veta - navodi se u predlogu pisma.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati