Politika

Direktno.rs

21. 08. 2022. 11:39 2

DS osudio odluku da MIlovanović dobije ulicu u Lučanima

Resorni odbor Demokratske stranke za socijalnu politiku, rad, zapošljavanje i boračka pitanja izrazio je danas svoju zabrinutost i šok zbog vesti da su odbornici Skupštine opštine Lučani, izabrani uz svesrdnu "pomoć" Dijane Hrkalović i njoj potčinjenih batinaša, usvojili odluku da dosadašnja Radnička ulica u ovoj varošici ponese ime Radoša Milovanovića - navodi se u saopštenju DS koje prenosimo u celosti.

Radoš Milovanović, nekadašnji direktor preduzeća „Milan Blagojević – Namenska“, ostao je upamćen kao čovek koji je uporno ignorisao propise i preporuke nadležnog ministarstva po pitanju bezbednosti i zdravlja na radu, tokom čijeg mandata je čak 21 zaposleni izgubio život na radnom mestu, a stotine doživelo povrede na radu.Demokrate smatraju da ovaj slučaj nije izuzetak, već važan deo identiteta i politike Srpske napredne stranke. Ako su građani Srbije već doživeli da se podižu spomenici, postavljaju spomen ploče, crtaju murali, obezbeđuje prostor u medijima i dozvoljava zadržavanje mandata narodnog poslanika ratnim zločincima, odluka da ulica ponese ime po „radnom zločincu“ – čoveku čiji višedecenijski mandat obeležava veliki broj preminulih radnika i još veći broj povređenih – sasvim se uklapa u njihovu viziju društva.

Demokratska stranka se principijelno protivi veličanju zločinaca i obećava da će ovakvi gafovi biti korigovani vrlo brzo po okončanju prvih narednih demokratskih izbora, a da će čast biti ukazana onima koji je zaslužuju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati