Politika

Direktno.rs

13. 08. 2022. 14:00 89

Jovanović: Što pre vratiti obavezni vojni rok

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović založio se danas za vraćanje obaveznog služenja vojnog roka, jer je to strateški važna stvar za zemlju i mora se usvojiti što je pre moguće, saopšteno je iz te partije.

- Pored niza prednosti koje pruža postojanje ročnog sastava – od pojačane ekonomske aktivnosti u mestima sa kasarnama, preko staranja osećaja dužnosti i obaveza prema državi do održanja važne veze između vojske i naroda, obavezno služenje vojske nadasve jača odbrambenu sposobnost zemlje što je prvi i najvažniji preduslov za očuvanje mira, istakao je Jovanović u pisanoj izjavi.

Prema njegovom mišljenju, trajanje vojnog roka ne sme biti kraće od šest meseci, a za služenje u specijalnim jedinicama najmanje devet meseci.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 89

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati