Politika

Direktno.rs [ Izvor: N1 ]

12. 08. 2022. 21:39 146

Vučić: Dok sam živ neću u Hrvatsku na more

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "mora dati sve od sebe da Srbija ima najbolje odnose sa susedima", ali da ne sme da zaboravi šta je bilo sa srpskim narodom u Drugom svetskom ratu.

Vučić je u intervjuu za Prvu televiziju rekao da više desetina hiljada ljudi svake godine letuje u Hrvatskoj, a da je njegov lični stav da on "dok je živ" neće da ide tamo na more.

- Šta sam ja uradio? Oni već letuju, pokazali su svoj stav. Da li ja smem da mislim i imam svoj stav. Ja mislim da je to suština jednog slobodnog i demokratskog društva. Postavili ste i jedno drugo pitanje. Što se zameram nekome? Ne zameram se nikome, ali ja ne želim da se dodvoravam ljudima kao drugi političari - rekao je Vučić, pa se onda ponovo osvrnuo na zabranu posete Jasenovcu.

- Naša deca su ubijena, a oni su bez stida i srama izašli i rekli da je to Vučićeva provokacija i provokacija Beograda. Oni mene ne mogu da kupe, mene ne interesuje koga ćete da slikate na jahtama i peškirima u Hrvatskoj, meni ne možete ništa da kažete. Mislili su da ću da se uplašim nekog ispitivanja. Čega? Laži i gluposti. Ovo je moj lični stav, ja neću da idem na more, dok sam živ neću ići tamo, a da li će se možda nešto promeniti kod mog najmlađeg dete to ćemo da vidimo - dodao je Vučić.

On je dodao da nije hteo da ide na more, već u Jasenovac, da pokaže poštovanje prema žrtvama i da je ponovo tražio da poseti to mesto stradanja, ali da se s tim ništa nije dogodilo.

Ponovio je svoju raniju izjavu da je bio šokiran što u Beogradu nema ulice posvećene jasenovačkim žrtvama, niti spomenik.

Vučić je ocenio da je u Hrvatskoj "počela revizija istorije".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 146

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati