Politika

[ Izvor: Mediji ]

02. 08. 2022. 08:04 2

Skupština bira predsednika i 7 potpredsednika

U Skupštini Srbije se danas nastavlja konstitutivna sednica kojom će predsedavati najstariji poslanik Vladeta Janković, a na dnevnom redu je izbor skupštinskog rukovodstva.

Parlamentarci će birati predsednika Narodne skupštine, potpredsednika, imenovaće generalnog sekretara, biraće članove radnih tela i članove stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

Predsedništvo Srpske napredne stranke je u subotu objavilo da će njihov kandidat za predsednika parlamenta biti Vladimir Orlić, dok će potpredsednik skupštine iz te partije biti Sandra Božić. Šef poslaničke grupe naprednjaka je poslanik Milenko Jovanov.

Budući saziv parlamenta imaće sedam potpredsednickih mesta od kojih su tri predviđena za opoziciju, pa bi tih sedam mesta trebalo da pripadne poslaničkim klubovima SNS, SPS, SVM, SPP, SSP, DS i koaliciji Nada.

Socijalisti će za potpredsednika skupštine predložiti Snežanu Paunović, Savez vojvođanskih Mađara Elvru Kovač, dok se Stranka pravde i pomirenja nije izjasnila do sada ko će biti njihov kandidat, ali dilema nema kada je reč o opoziciji.

Stranka slobode i pravde će predložiti poslanika Borka Stefanovića, koalicija Nada Božidara Delića, DS zajedno sa Narodnom strankom, Ne davimo Beograd - Zorana Lutovca. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati