Politika

Direktno.rs

21. 07. 2022. 14:50 7

Osuda brutalnosti Žandarmerije i privatnog obezbeđenja

- Pokret za preokret osuđuje brutalnost pripadnika Žandarmerije i privatnog obezbeđenja koje je danas štitilo donošenje štetnog Generalnog urbanističkog plana Novog Sada. Tom prilikom povređeno je više učesnika protesta, među njima i predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, kome su pripadnici privatnog obezbeđenja razbili mobilni telefon jer je snimao nasilje nad građanima. Najoštrije osuđujemo sramnu izjavu Miloša Vučevića, nelegalnog gradonačelnika, koji je građane, ekološke aktiviste i pripadnike novosadske opozicije nazvao "zgubidanima" - piše u saopštenju Pokreta za preokret, koje prenosimo u celosti.

"Pokret za preokret smatra da je građanska dužnost suprostavljanje odluci SNS vlasti u Novom Sadu, na sve legalne načine, jer se na današnjoj sednici  Skupštine Novog Sada usvaja "investitorski GUP " koji treba da uništi priobalje, promeni tok Dunava i ugrozi mir građana na Bulevaru Evrope, Telepu i Sremskoj Kamenici.

Zbog toga je Miloš Vučević naredio da se  postave dva reda ograda i i dva reda privatnog obezbeđenja i da se izvede Žandarmerija na  nezadovoljne građane, što je sraman čin. Čak nije dozvoljeno da se samo jedan predstavnik građana obrati da obrazloži preko 10.000 primedbi na GUP. Ova brutalnost predstavlja početak kraja štetočinske vlasti SNS-SPS-LSV", navodi se u saopštenju Pokreta za preokret.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati