Politika

Direktno.rs

06. 07. 2022. 14:12 5

Ponoš predstavio pokret Srbija Centar

Šta je iza nas? Iza nas su aprilski izbori. Srbija i dalje nema ni Skupštinu ni Vladu, a Beograd je dobio gradonačelnika i gradskog menadžera u skladu sa kapacitetima stare/nove vlasti. Glasači opozicije nezadovoljni su izbornim rezultatom, ali i odnosima unutar opozicije - ističe se u saopštenju Zdravka Ponoša koji je danas predstavio pokret Srbija Centar (SRCE).

Saopštenje prenosimo u celosti:

Kao predsednički kandidat Udruženeopozicijenisam tražio ništa zauzvrat, osim jedinstva liste koja me predlaže. Dao sam sve od sebe da svi zajedno postignemo uspeh. Iako je postojala medijska zatvorenost, problem unutar koalicije, kao i finansijska sredstva u četrnaest puta manjem iznosu u odnosu na prvoplasiranog kandidata, poverenje 700.000 birača je nešto što obavezuje. Jedini sam predsednički kandidat koji je pobedio na svom biračkom mestu. 

Bez obzira na to šta su namizbori doneli, iza nas je ostao veliki nezavršen posao.


Šta je ispred nas i kako završiti posao?

Uklanjanje SNS-a sa vlasti je prvi i neophodan korak ka uspostavljanju Srbije kao normalne države. Srbije koja je institucionalno izgrađena, stabilna, održiva i u službi svojih građana.  Ideja takve Srbije nas je okupila i kroz formu pokreta smo osnovali organizaciju pod imenom SRBIJA CENTAR, skraćeno SRCE. Samo ime opredeljuje naše lociranje na političkom spektru. Zalažemo se za ulazak Srbije u EU, za saradnju opozicije i da različitosti budu povod za dijalog, a ne podele i sukobe.

Ideja o ovakvoj Srbiji okuplja profesionalno ostvarene ljude, ljude od struke.  Neke od uglednih ličnosti koji su izrazili spremnost da se angažuju u pokretu SRBIJA CENTAR su:- prof. dr Dragan Delić, infektolog i dugogodišnji professor Medicinskog fakulteta u Beogradu;

- dr Bojan Dimitrijević, naučni savetnik na Institutu za savremenu istoriju;

- prof. dr Petar Bulat, sa Medicinskog fakulteta i doskorašnji prorektor za nastavu Beogradskog univerziteta;

- dr Bogdan Stojanović, naučni saradnik na Institutu za međunarodnu politiku i privredu - prof. dr Slobodan Cvejić sa Filozofskog fakulteta u Beogradu;

- Zoran Drakulić, biznismeni  predsednik kluba Privrednik;

- Sofija Mandić, koja neće biti član organizacije, ali će pomoći u oblasti vladavine prava;

- dr Dijana Vukomanović sa Instituta za društve nauke;- profesionalne diplomate, bivši ambasadori: dr Dušan Crnogorčević, Milovan Božinović, Rajko Bogojević, Slobodan Raković, dr Duško Lopandić. 

Tu će biti i ambasadori dr Jelica Kurjak, dr Mihajlo Brkić, Zoran Basaraba, Zoran Vajović, Jovan Jovanović.

Ljudi od znanja, integriteta, volje i vere da je promena na bolje moguća okupili su se u pokretu SRCE.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati