Politika

[ Izvor: N1 ]

27. 06. 2022. 21:34 17

Šta su se dogovorili predstavnici opozicije na sastanku

U sedištu Skupštine slobodne Srbije završen je sastanak grupe proevropskih stranaka opozicije.

Sastanak je počeo je nešto posle 19 časova i trajao je malo duže od sat vremena. Kako piše N1, na skupu su bili koopredsednici stranke ZAJEDNO Biljana Stojković, Nebojša Zelenović i Aleksandar Jovanović Ćuta, zatim Dragan Đilas i Marinika Tepić iz Stranke slobode i pravde, Đorđe Miketić iz stranke ZAJEDNO i koalicije MORAMO, Pavle Grbović iz Pokreta slobodnih građana, kao i predsednički kandidat Zdravko Ponoš.

Na sastanak opozicije, koji organizuje stranka Zajedno, pozvane su članice dva opoziciona bloka koji su na prethodnim izborima učestvovali u sklopu koalicija "Moramo" i "Ujedinjeni za pobedu Srbije".

Poziv Zelenovića su dobili Ne davimo Beograd, Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Narodna stranka, ali i Zdravko Ponoš, koji je bio predsednički kandidat na prethodnim izborima i koji je najavio formiranje svog pokreta.

Na sastanku je dogovoreno da se izvrši dodatni pritisak na, kako je navedeno, "uzurpatore vlasti i institucija", i da se učini sve da se izborni proces što pre okonča u skladu sa zakonom.

- Srbija mora imati Narodnu skupštinu! Država bez parlamenta nije država. Srbija se nalazi pred izazovima koji se ne mogu rešavati bez najvažnije političke institucije - naveli su u ZAJEDNO.

Oni su podsetili da su na sastanak pozvane sve proevropske parlamentarne političke organizacije i njihovi predsednički kandidati.

- O daljim koracima i zajedničkim akcijama razgovaraćemo sa svim parlamentarnim opozicionim organizacijama o čemu ćemo uskoro obavestiti javnost - naveli su iz stranke ZAJEDNO.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati