Politika

Direktno.rs

26. 05. 2022. 21:02 52

SSP: Najoštrije osuđujemo izjavu Klička

"SSP najoštrije osuđuje izjavu gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička i nazivanje Srba okupatorima Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde koje prenosimo u celosti.

"Gradonačelnik Kijeva, Vitalij Kličko, tokom boravka u Davosu je izjavio da "se Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog okupatora", poredeći borbu Ukrajinaca protiv Rusije koja ih je napala, sa borbom Albanaca koji su, po njegovim rečima, nekada bili okupirani od Srbije.

Stranka slobode i pravde najoštrije osuđuje izjavu gradonačelnika Kijeva koja prekraja istorijske i političke činjenice o Kosovu i Metohiji i srpskom narodu. Nije Srbija mogla da napadne ni okupira samu sebe, već je bila napadnuta od NATO pakta bez odluke Saveta bezbednosti UN. Taj presedan danas koristi Rusija kada napada Ukrajinu.

Na to što su mnoge zemlje priznale nezavisnost Kosova se poziva ruski vrh kada govori o pravu delova teritorija Ukrajine da se odvoje i pripoje Rusiji. Građani Srbije su bili žrtve, a ne agresori i živeli su mesecima pod bombama kao što danas žive građani Ukrajine. Ogroman broj Srba je napustio Kosovo i Metohiju, baš kao što su milioni napustili Ukrajinu.

Izgleda da ništa od ovih činjenica gradonačelniku Kijeva, koji se šeta po Davosu dok građani njegove zemlje ginu, nije poznato. Kao što mu nije poznat ni zvaničan stav njegove države Ukrajine, koja je među prvima osudila bombardovanje Srbije i koja ni danas nije priznala Kosovo kao nezavisnu državu", zaključuje se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 52

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati