Politika

[ Izvor: European Western Balkans ]

26. 05. 2022. 15:49 2

Fon Kramon se u ponedeljak sastaje sa Vučićem

Kako European Western Balkans saznaje, poslanica u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon posetiće Beograd u ponedeljak, 30. maja, i tom prilikom će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako piše EWB, neke od tema razgovora biće proces evropskih integracija Srbije, usaglašavanje Srbije sa restrikitvnim merama prema Rusiji, energetika pitanja i proces normalizacije odnosa Srbije i Kosova.

Fon Kramon, koja je poslanica Evropskih zelenih, izvestilac je Evropskog parlamenta za Kosovo, a takođe je izvestilac iz senke ovo grupe za Srbiju. Ona je poslednji put posetila Beograd u oktobru prošle godine, kada je učestvovala na Beogradskom bezbednosnom forumu.

Ona je takođe članica Delegacije Evropskog parlamenta za Odbor za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija.

Ovo će biti prvi zvanični sastanak između predsednika Vučića i Fon Kramon. Evropska poslanica je često bila kritična prema situaciju u Srbiji, posebno u oblastima demokratije i vladavine prava, a takođe je bila meta napada najviših državnih funkcionera i provladinih tabloida.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati