Politika

Direktno.rs

25. 05. 2022. 12:17 48

Jovanović: Srbija ne sme da uvede sankcije Rusiji

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović izjavio je da Srbija ne sme da uvodi sankcije Rusiji, jer bi tako "ugrozila sopstvene nacionalne interese".

- Izgubila bi saveznika koji joj pomaže da odbrani svoje interese – od Kosova i Metohije, do Republike Srpske, položaja u Crnoj Gori i kvalifikacije događaja u Srebrenici - rekao je Jovanović za Radio-televiziju Srbije.

On je podsetio da je Velika Britanija pre par godina u Savetu bezbednosti UN pokušala da progura rezoluciju po kojoj bi Srbi bili označeni kao genocidan narod, ali je Rusija na to stavila veto.

- Dakle odgovor je – "ne", jer to nije naš nacionalni interes - istakao je Miloš Jovanović.

Na pitanje da li bi zbog toga Srbija mogla da bude kažnjena, lider DSS-a je odgovorio da nas ni do sada EU nije kažnjavala, i dodao da ne veruje da bismo se našli pod nekim sankcijama.

- Kao suverena država i nečlanica imamo pravo na svoj stav. Ali da li bi bila malo usporena ekonomija, da li bi bilo manje investicija – sve je to moguće - naveo je jedan od lidera koalicije NADA.

Prema njegovim rečima, ovo nije rat Rusije i Ukrajine, ovo je rat Zapada i Rusije i u tom kontektu bi bilo ispod časti i nedostojno srpske istorije da se Srbija stavi na stranu NATO.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 48

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati