Politika

Direktno.rs

18. 05. 2022. 19:27 4

"Žika Gojković šampion u lažima i manipulacijama"

"Činjenica da je Osnovno javno tužilaštvo u Somboru odbacilo krivičnu prijavu bivšeg predsednika Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) Žike Gojkovića protiv novog predsednika te stranke Vojislava Mihailovića i dva novoizabrana potpredsednika Vladimira Đorđevića i Vladimira Jelića, jasno i nedvosmisleno utvrđuje da nema osnova za dalji postupak", naveo je predsednik jednog dela POKS-a Vojislav Mihailović, reagujući na današnje obraćanje Žike Gojkovića.

Mihailovićev odgovor Gojkoviću prenosimo u celosti:

"Da zaista postoji osnov sumnje da je Žika Gojković neovlašćeno prisluškivan, sniman i fotografisan, tužilaštvo bi po službenoj dužnosti nastavilo proces jer su u pitanju krivična dela. i onima koji nisu pravnici, a imaju bar malo zdravog razuma, jasno je da kada tužilaštvo odbaci krivičnu prijavu, da to znači da nema elemenata za krivično gonjenje, odnosno da ne postoji ni sumnja da je delo izvršeno.

To što Žika Gojković nastavlja sa notornim lažima i obmanjivanjem javnosti, tumačim kao politički hropac čoveka koji ne može da se pomiri sa činjenicom da ga članstvo neće, da je smenjen sa mesta predsednika POKS, kao i da mu se ljulja stolica čak i u frakciji koju sada predvodi, jer su ga prozreli njegovi malobrojni politički saradnici.

Podsećam javnost da je 3. januara tekuće godine održana Izborna skupština Pokreta obnove Kraljevine Srbije na kojoj je izabrano novo rukovodstvo i da je Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu odmah podnet zahtev za upis novog zastupnika stranke. To što je ministarstvo uveliko probilo zakonski rok da odluči po podnetom zahtevu, tumačim kao politički dogovor Srpske napredne stranke i Žike Gojkovića, koji je, verovatno obećao da će podržati svaku odluku vladajuće većine, ma koliko ona štetna bila po državne i nacionalne interese i u suprotnosti sa idejom obnove Kraljevine Srbije", zaključio je Vojislav Mihailović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati