Politika

Direktno.rs

06. 05. 2022. 11:16 25

LETELE ČAŠE Rasulo u redovima frakcije POKS Žike Gojkovića

Jedva je preživeo prvi raskol u POKS, a Žika Gojković je već doživeo novi i to u svojoj frakciji, saznaje Direktno.rs. Suočeni sa izazovima i primamljivim ponudama naprednjaka da pojačaju njihovu tanku većinu sa socijalistima u Beogradu, frakcija POKS Žike Gojkovića se podelila na dve nove. Jednu predvodi predsednik Gojković koji bi prihvatio ponudu naprednjaka, a drugu Miloš Parandilović, njegov zamenik koji nipošto neće da pristane na to.

Obojica će biti poslanici u Skupštini Srbije izabrani na listi DVERI - POKS na prošlim izborima, ali očigledno sa bitnim razlikama u pogledima na budućnost i odgovorima na suštinska pitanja, kom će se privoleti carstvu, da li nebeskom ili zemaljskom Vučićevom.

Prema našim izvorima, Gojković je već obećao naprednjacima podršku svoja dva odbornika u Skupštini Beograda, ali i četiri poslanika u republičkom parlamentu.

Međutim, pravi obrt se desio na poslednjoj sednici Predsedništva održanoj u sredu do kasno u noć, koja je trajala šest sati, kada se našao u neobranom grožđu, jer je vrlo jasna većina predvođena Parandilovićem odbila njegov predlog. Žika Gojković je morao da demonstrativno napusti sastanak, bacajući čašu, ali se ubrzo vratio i jedino što je postigao bilo je da se konačna odluka o njegovom predlogu braka sa naprednjacima odloži za sledeću sednicu, a ova proglasi neformalnim skupom. Sastanak je bio vrlo napet i svakog momenta je pretila opasnost da dođe do fizičkog sukoba predsednika i zamenika predsednika stranke, tvrdi naš izvor.

Drugi problem za Gojkovićeva predstavlja što je naprednjacima obećao podršku i dao uverenja da kontroliše svoja dva odbornika, što se ispostavilo kao netačno, jer Božidaru Pavloviću i Andrijani Čikiriz ne pada na pamet da prihvate njegov predlog.

Njegovim mukama tu nije kraj, jer je svojim potpredsednicima Mirku Čikirizu iz Kragujevca i Draganu Ninkoviću iz Šapca obećao poslanički mandat nakon unapred dogovorenog povlačenja na prvoj sednici skupštine Biljane Dragić, potpunog anonimusa u stranci i Vesne Savović Petković iz Niša. One su na listi kandidata za poslanike bile samo formalno da bi se ispoštovala zakonska obaveza zastupljenosti ženskog pola, ali sada neće da se povuku i ustupe svoje mandate potpredsednicima.

Nezadovoljstvo "prevarenih" potpredsednika stranke raste i preti opasnost da pređu na stranu Parandilovića. Tada bi celoj Žikinoj frakciji bilo jasno da su Gojkoviću odbrojani dani i da se čeka samo formalno zakazivanje nove Skupštine stranke na kojoj bi bio izabran novi predsednik Miloš Parandilović, a Žika otišao u istoriju.

Naš izvor potvrđuje da se uveliko radi na tome i da je Gojković vrlo svestan te opasnosti na koju nema odgovor i da se zato odao porocima u kojima traži svoj spas i mir.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati