Politika

Direktno.rs

28. 03. 2022. 20:16 1

Mladi ne smeju više da budu moderni robovi

"Prekovremeni rad će se plaćati uz uvećanje zarade od 46 posto, rad na državni praznik ili nedeljni odmor moraće da bude retkost i pčaćen uvećanjem osnovice za 300 posto, a minimalna zarada će se isplaćivati samo u otežanim uslovima poslovanja i kao takva ne sme predstavljati pravilo već redak izuzetak".

Ovako je Jelena Spirić, kandidatkinja za narodnu poslanicu i predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Leskovcu, ispred fabrike "Jura" predstavila sporazum kojim su se predstavnici članica koalicije Ujedinjena Srbija obavezali da će nakon predstojećih izbora i dolaska na vlast usvojiti novi Zakon o radu, kako bi radnicima vratili "dostojanstvo umesto sadašnjeg ponižavajućeg položaja i obespravljenosti".

- Naši mladi ne smeju više biti moderni robovi. U fabrikama kakva je "Jura" izdrže samo par meseci, skupe koju bednu paru kako bi njome uspeli da odu u inostranstvo. Vučić i SNS nam više ne smeju terati omladinu, za nju ćemo se boriti - poručila je ona, dok su aktivisti SSP-a radnicima "Jure" u Leskovcu delili stranački materijal prilikom njihovog izlaska iz fabrike.

Kako je istakla, radnici će 3. aprila birati između novog Zakona o radu i ostajanja u položaju žrtve.

Spirićeva se osvrnula i na subotnji napad člana Gradskog odbora Narodne stranke i predsednika njihovog Saveta za nacionalne manjine Nenada Kostića u Grdelici.

- Grdelica je varoš koja je "prestonica" šofera gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića koji je umeđuvremenu napredovao, pa postao potpredsednik Srpske napredne stranke, a da za Grdelicu nije uradio ništa. Došli smo dotle da nam šoferi vode grad. Taj čovek je desna ruka Gorana Cvetanovića. Ti ljudi raspiruju mržnju, ponovo nas dele i nekoliko dana pred izbore ponovo imamo ispoljenu agresiju prema onima koji drugačije misle - dodala je Spirić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati