Politika

Direktno.rs

19. 01. 2022. 20:04 16

PRIZNAO "Kada mi fale glasovi, ja izađem na RTS i prelomim" (VIDEO)

Nemoguće je voditi, mi smo tu prelomili tek u sredu veče. Do tada je bilo nekih 50:50, ali na ivici toga 51,5:48,5 je bilo od opredeljenih. Dakle, na ivicu smo to u sredu veče u emisiji na RTS-u uspeli da prelomimo na ovu stranu - rekao je Vučić sinoć na Pinku, kada je upitan o rezultatima nedavnog referenduma.

Predsednik je još jednom priznao kojim se sve taktikama koristi kako bi pobedio na glasanju, ali i kako koristi medije koji su mu lojalni. Kada mu fale glasovi, on izađe na RTS nekoliko dana pre glasanja i tako "prelomi" glasačko telo gostujući dva sata u udarnom terminu.

Više se ni ne libi da ovako nešto javno prizna, iako je u istoj toj emisiji na RTS-u već bilo jasno da je predsednik u program došao tako što se sam pozvao i sebi zakazao termin kao da javni servis poseduje. 

- Ja dnevno imam 10, 15 sastanaka, obilazim nekoliko mesta po Srbiji, da li mislite da imam vremena da uređujem novine? Da li mislite da oni mene slušaju? - pitao je Vučić voditelja RTS-a Zorana Stanojevića prošle srede, koji je predsedniku odgovorio da mu je "teško da poveruje u to".

- Je l' vi to stvarno pričate? Teško vam je da poverujete u to? A šta ste to vi večeras postavili šta sam je to hteo ili tražio od vas? Jesam li nešto tražio od vas? - besno je odgovorio Vučić.

- Niste tražili ništa osim da... razgovaramo - procedio je kroz zube Zoran Stanojević, potvrdivši da je intervju bio predsednikova naredba.

Vučić je sada i sam potvrdio da RTS-om, ali i mnogobrojnim tabloidima i televizijama, upravlja kako mu se prohte, a naročito kada je neodlučnom ili usprotivljenom narodu neophodno sugerisati za koga treba glasati i šta treba zaokružiti na glasačkom listiću. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati