Politika

Direktno.rs

22. 12. 2021. 18:42 18

A KOD NAS? Srpski poslanici upozoravaju EU da ne bude nasilna prema demonstrantima

Poslanici Narodne skupštine Srbije zabrinuti su za nenasilne demonstrante u EU koji su izloženi policijskoj brutalnosti, te su rešili da o ovome donesu i rezoluciju. Pitanje je, međutim, gde su ovi isti poslanici bili kada je trebalo osuditi brutalnost srpske policije nad mirnim demonstrantima?

Pošto u Srbiji sve cveta od nenasilnosti, poslanici su danas Skupštini podneli predlog Rezolucije o policijskoj brutalnosti protiv mirnih demonstranata u zemljama Evropske unije. Potpisnici ovog predloga su Bojan Torbica, Marjan Rističević, Ana Karadžić, Ljubiša Stojmirović, Bratislav Jugović, Đorđe Komlenski.

Oni se zalažu da se "policijska brutalnost prema mirniim demonstrantima kroz ovaj akt osudi i predstavi evropskoj i svetskoj javnosti kao direktno uskraćivanje ljudskih prava". Kao primer navode Brisel, Berlin, Pariz, Luksemburg, Ljubljanu i ostale evropske gradove.

Gradove Srbije su zaboravili da navedu. Ljudska prava uskraćivana su građanima zemlje u kojoj žive ovi poslanici, ali izgleda da ih to nije preterano zabrinulo. Ipak prvo treba pogledati u komšijino dvorište, pa u svoje. Tako su navedeni poslanici ostali nemi kada su SNS batinaši tukli građane motkama i čekićima, ali i nasrtali na njih bagerom u Šapcu. 

Nisu se javno pobunili ni kada je naprednjački komandir bacao ženu preko bankine, ali ni kada su policajci širom Srbije bili prinuđeni da obilaze kuće građana i upozoravaju ih da je blokiranje puteva nezakonito.

- Pravo na protest je jedno od osnovnih ljudskih i ono predstavlja manifestaciju prava na slobodu okupljanja, pravu na slobodu udruživanja i prava na slobodu mišljenja i govora - pozivaju se naši poslanici na međunarodne konvencije i paktove.

Kada su se na ova prava pozivali demonstranti naše zemlje, a država ih kršila, nisu poslanici razmišljali o zaštiti demokratije, ljudskih prava i sloboda, vladavine prava. Razmišljali su samo kako da se dodvore naprednjačkom vođi i uguše pobunu naroda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Ne mrdam odavde

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati