Politika

Direktno.rs

25. 11. 2021. 11:52 13

"Vučiću, okani se nuklearnih elektrana"

Ovih dana si Aleksandre Vučiću najavio mogućnost gradnje nuklearne elektrane u Srbiji. Tvoju najavu su već finalizirali tvoji mediji i kao gotovu stvar najavljuju gradnju nuklearne elektrane u Srbiji, uz pomoć Vladimira Putina. Javno te pitam: Ko ti je dao ovlašćenje da, kao predsednik Republike Srbije, najavljuješ gradnju nuklearne elektrane, iako o tome nema nikakve odluke Narodne skupštine Republike Srbije, a bilo bi nužno da tako važna odluka bude potvrđena na referendumu - kaže Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret.

- Građane niko nije pitao za takvu odluku. Da li znaš da rizik od nuklearnih elektrana nije mali, pogotovu u zemlji kakva je naša, geografski mala i u značajnom delu podložna potresima. Ko je napravio studiju o skladištenju radioaktivnog otpada? Da li i to breme, pored enormnih zaduženja, želiš da da staviš na pleća budućih generacija.

Nuklearna katastrofa kakva se desila u Černobilju 1986 i Fukušimi 2011. godine mogao bi biti kraj postojanja našeg naroda. Ko vam je dao pravo Aleksandre Vučiću da nakon Rio Tinta, Linglonga i drugih potencijalnih zagađivača životne sredine radite na izgradnji nuklearne elektrane.

Pitam - da li si već nekom obećao i možda već ugovorio gradnju nuklearne elektrane. Pitam gde planiraš da se ona gradi i gde će se skladištiti otpad? Pitam da li znaš da se Nemačka obavezala da zatvori sve svoje nuklearne elektrane do kraja iduće godine. Pitam šta je sa prostornim planovima za izgradnju hidrocentrala na Dunavu i da li je tačno da je područje za takvu gradnju u Vojvodini već uništeno divljom gradnjom tvojih stranačkih prijatelja - pita Veselinović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati